BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsrail "Hermes" sahasında yeni doğal gaz rezervi ----

İsrail "Hermes" sahasında yeni doğal gaz rezervi

İsrail Hermes sahasında yeni doğal gaz rezervi
06 Ekim 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

Energean enerji şirketi, İsrail'in karasularında bulunan 'Hermes' isimli sahada 7 ila 15 milyar metreküp kapasiteli yeni bir doğalgaz rezervi bulduğunu açıkladı.

Energean şirketi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in doğalgaz çıkardığı Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarının yakınlarındaki 31. blokta 'Hermes' isimli sahada yaptıkları sondajda 7 ila 15 milyar metreküp kapasiteli bir doğal gaz rezervi keşfettiklerini duyurdu.

Keşif sahasının ve çevresinin hacim ölçümü, ticari potansiyelinin tespiti için bölgeden elde edilen verilerin incelenmesine devam edildiği belirtildi.

İsrail, Doğu Akdeniz'de Leviathan ve Tamar doğalgaz sahalarından üretim yapıyor ve Lübnan deniz sınırına yakın bölgedeki Kariş sahasından da yakında doğalgaz çıkarmaya hazırlanıyor.

İsrail ve Lübnan, ABD'nin ara buluculuğunda deniz sınırının çizilmesine ilişkin bir anlaşmayı müzakere ediyor. Son dönemde taraflardan anlaşmaya ilişkin olumlu mesajlar gelmiş, anlaşmada 'son aşamalara gelindiği' ifade edilmişti.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

 

En yüksek doğalgaz rezervine sahip ülkeler

 

Tekirdağ'da 286 milyar metre küp doğalgaz rezervi bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)