BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'İsrail boyun eğdi'----

'İsrail boyun eğdi'

'İsrail boyun eğdi'
23 Mart 2013 - 11:35 www.finansgundem.com

Hamas, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ile ilgili bir açıklama yaptı

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile telefonda görüştü.
Hamas'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Meşal'e, ''İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İsrail'in Türkiye'den özür dilediğini, Türkiye'nin istekleri olan, Mavi Marmara olayında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeme ve Gazze'den ablukayı kaldırma şartlarını yerine getirmeyi taahhüt ettiğini'' söylediği belirtildi.
İsrail'in özür dilemesinin Türkiye için büyük zafer olduğu vurgulanan açıklamada, ''Türkiye, dayattığı şartların yerine getirilmesini başararak, İsrail'i boyun eğmeye mecbur etti'' ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, ''Türkiye'nin haklı olarak İsrail'e dayattığı şartlarını kabul ettirmesi, siyonist düşmanın metanetli olmaktan ve direniş dilinden başka bir şeyden anlamadığını ortaya koymuştur'' denildi.
'İSRAİL KORKUYOR'
AA'ya konuşan Hamas'ın önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zahhar ise ''Komşu ülkelerdeki İslami uyanışın İsrail'i ciddi biçimde etkilediğini, bu nedenle de İsrail'in çevresindeki tüm değişikliklerden korktuğunu'' belirtti.
''Devrim yaşanan Arap ülkelerinde yönetime muhafazakarlar geldi'' diyen Zahhar, İsrail'in, özellikle de Mısır'ın yanı sıra diğer bir çok müttefikini kaybetmesinin ardından bölgedeki yalnızlığını kırmak için Türkiye'den özür dilediğini savundu.
Zahhar, İsrail'in Gazze'den ablukayı kaldırma şartını yerine getirmeyeceğini ve ''Özrün sadece sözden ibaret kalacağını'' iddia etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)