Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İspanya’nın en büyük bankası olan Santander’in 30 milyon müşterisinin bilgileri bilgisayar korsanları tarafından çalındı. Veri sızıntısının ardından ABD merkezli Ticketmaster'ın kullanıcı verilerini çalan bilgisayar korsanı grubu, çalışanların insan kaynakları bilgileri de dahil bir dizi müşteri ve çalışan bilgisinin ellerinde olduğunu ileri sürdü.
Küresel olarak 200 bin çalışanı olan Santander, yaşananlardan dolayı özür dileyerek etkilenen müşterileriyle bağlantıya geçtiklerini aktardı.
Saldırının gerçekleştiğini kabul eden Santander, bankanın Şili, İspanya ve Uruguay’daki bazı müşterileriyle şimdiki ve eski çalışanlarının bazı bilgilerinin ele geçirildiğini duyurdu.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, banka, hesaplardan para akışının gerçekleşmesine yol açacak online bankacılık bilgileri ve şifreler gibi hiçbir bilginin ele geçirilmediğini öne sürdü.
Bankacılık sistemleri etkilenmediği için müşterilerinin güvenle işlem yapmaya devam edebileceğini ekledi.
28 milyon kredi kartı numarası ele geçirildi
ShinyHunters adındaki hacker grubu, bir forumda 30 milyon kişinin banka hesabı bilgilerinin, 6 milyon hesabın numarası ve bakiyesinin, 28 milyon kredi kartı numarasının, çalışanların insan kaynakları bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia etti.
ShinyHunters daha önce de ABD Telekom şirketi AT&T ve Ticketmaster şirketlerinden ele geçirdiklerini iddia ettikleri bilgileri satışa çıkarmıştı.
Bazı uzmanlara göre bir halkla ilişkiler çalışması yapma ihtimalleri olduğu için ShinyHunters’ın iddialarına dikkatle yaklaşmak gerekiyor.
Siber güvenlik şirketi Hudson Rock ise Santander ve Ticketmaster’daki hack skandallarının Snowflake adındaki bulut depolama şirketinin hacklenmesiyle ilgili olabileceğini belirtti.
Hudson Rock uzmanları, Snowflake’in hacklenmesiyle çalışanlarının giriş bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceğini dile getirdi.
Snowflake de sistemlerine izni olmayan girişlerin gerçekleştiğini kabul etti; ancak hassas bilgilerin ele geçirilmediğini öne sürdü.
560 milyon müşterinin kişisel bilgileri çalındı
Diğer yandan Ticketmaster'ın sahibi olan Live Nation şirketi veritabanlarındaki izinsiz gerçekleşen aktivite yüzünden 560 milyon müşterisinin kişisel bilgisinin çalındığını kabul etti.
ShinyHunters, çalınan bilgiler arasında isimler, adresler, telefon numaraları ve kısmi kredi kartı bilgilerinin olduğunu öne sürüyor.
ShinyHunters, bilgileri satmamak için 500 bin dolar değerinde fidye talebinde bulunuyor.
Milyonlarca kullanıcının verileri çalındı
TikTok'ta binlerce Türk'ün hesabı çalındı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.