BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanya yine sıkıntıya girebilir----

İspanya yine sıkıntıya girebilir

İspanya yine sıkıntıya girebilir
05 Eylül 2013 - 13:17 www.finansgundem.com

Tahvillerinde 13 aydır ralli yaşayan İspanya'da bu yılın bütçe açığı hedefinin tutturulup tutturulmayacağı konuşuluyor

İspanya'nın son 5 yıldır ilk defa bütçe açığı hedefine ulaşma çabaları tehlikeye girerken, artan mali istikrarın daha derin ekonomik problemleri gün yüzüne çıkarabileceği sinyalini veriyor.
Merkezi hükümet bütçe dengesini sağlaması için gereken miktarın yılın ilk 7 ayında yüzde 4.38 altında kalırken, yıl geneli hedefi yüzde 3.8 olarak belirlenmişti. Funcas, Mizuho International ve Bank of America Merrill Lynch bankacıları İspanya'nın artan sosyal yardım harcamaları ve düşen vergi gelirleriyle beraber Avrupa Birliği'nin yıl geneli için belirlediği yüzde 6.5'lik hedefi yakalayamayacağı yönünde görüş bildirdi.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble bu ay gerçekleşecek seçimler öncesinde kampanyalara devam ederken, İspanya'nın ekonomik toparlanmada gerçekleştirdiği performansı Şansölye Angela Merkel'in zorunlu bütçe kesintileri konusunda izlediği yolun doğru olduğuna kanıt olarak gösterdi. İspanya'nın konsolidasyon programında yaşanan çözülme Schaeuble'nin iddialarını boşa çıkarabilir ve İspanya tahvillerinde 13 aydır yaşanan ve Alman tahvilleriyle olan farkı 2 yılın en düşüğüne çeken performansı da tehdit ediyor.
Eski Bank of Spain ekonomisti ve şimdi Bank of America Merrill Lynch çalışanı Ruben Segura-Cayuela, "Krizin bunaltısından ve Avrupa'daki kemer sıkma politikalarına olan eleştirilerden dolayı Avrupa Komisyonu bu yıl bazı yüzeysel reformları ve bütçe açıklarını görmezden gelmiş olabilir. Asıl soru ise kredi derecelendirme kuruluşlarının da böyle davranıp davranmayacağı" açıklamasını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)