BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİslam Hukuku yeniden mi yazılıyor? ----

İslam Hukuku yeniden mi yazılıyor?

İslam Hukuku yeniden mi yazılıyor?
27 Mart 2012 - 11:03 www.finansingundemi.com

Passig'in “2050” isimli kitabında Erdoğan’ın 2008 yılında İslam Hukuku'na yeni bir yorum getirecek temel bir reform sürecini başlattığı iddia ediliyor

Gelecek bilimcisi olarak tanınan İsrailli Prof. Dr. David Passig’in Türkiye’nin önündeki 40 yıla bakıp bir harita çıkardığı “2050” isimli kitabında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2008 yılında İslam Hukuku'na  yeni bir yorum getirecek temel bir reform sürecini başlattığı iddia ediliyor. Passig’in İngiliz raporlarına dayanarak ortaya attığı iddiaya göre, AK Parti Hükümeti 2008 yılında, İslam Hukuku'na yeni bir yorum getirecek temel bir reform sürecini başlatmış. Passig 2050 isimli kitabının 192. sayfasında “2008 yılında Türk Diyanet İşleri idaresinde, Ankara Üniversitesi’nden bir grup İslami reformist düşünür, İslam Hukuku'nu 21. Yüzyıla uyarlamak amacıyla bir araya geldiler” iddiasında bulunuyor.
Koton Yayınları tarafından yayınlanan ‘2050’ adlı kitabıyla Türkiye, İsrail ve Ortadoğu’nun gelecek 40 yılına ait öngörüler yapan, İsrailli David Passig, yeni dünya dengelerinden henüz bulunmamış enerji kaynaklarına, 10 yıl gibi kısa sürede Türkiye’nin de içinde yer alacağı yeni savaşlardan, geleceğin aile yapısına kadar birçok sıra dışı öngörüye yer veriyor.
2050 KİTABININ 192. SAYFASINDAKİ İDDİA
İşte Passig’in 2050 kitabının 192’inci sayfasındaki iddiası:
“… Türkiye bu role kendini hazırlamaya başladı bile. Çoğu kişinin haberi olmadan, İslamın yüzünü değiştirebilecek bir proje başlattı. Resmi kaynaklarca doğrulanmayan İngiliz raporlarına göre, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın hükümeti 2008 yılında, İslam Hukuku'na yeni bir yorum getirecek temel bir reform sürecini başlattı. Türk Diyanet İşleri idaresinde, Ankara Üniversitesi’nden bir grup İslami reformist düşünür, İslam Hukuku'nu 21. yüzyıla uyarlamak amacıyla bir araya geldiler. Bu düşünürler, İslam Hukuku kurallarını Batı felsefesiyle kesişecek biçimde yenilemeyi amaçlıyor. Değiştirmek istedikleri konular arasında kadınların İslam hukukundaki konumu, birçok suçun acımasız cezaları, ölüm cezası ve sadece erkeklerin imam olarak yetiştirilmesi gibi konular var. Amaç, İslam’ı yeniden olumlu bir güç olarak tanımlayıp, modern Müslümanlara uygun ve makul yanıtlar verebilmesini, gelişmiş dünyaya yakınlaşmasını sağlamak.
ABD, bu gelişmeyi bölgenin, kendi asıl amacına ikincil olan sorunlarının çoğuna uygun bir yanıt gibi görecek ve Türkiye’yi bölgesel güç olarak desteklemeye devam edecek…” 
www.finansingundemi.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)