Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’daki bölgesel parlamentoda yaptığı açıklamada, bağımsızlık referandumuna yönelik zaman çizelgesini yeniden planlayacağını söyledi. Referandum için 2018 sonbaharının veya 2019 ilkbaharının uygun tarihler olacağını daha önceden yaptığı açıklamada dile getiren Sturgeon, referandumun yapılması için gerekli yasaların bir an önce çıkarılması için acele etmeyeceğini belirtti.
İskoç lider, bunun yerine hükümetin süreci 2018 sonbaharına kadar erteleyeceğini ve bu süre içinde de Brüksel ile yapılacak Brexit müzakerelerinde İskoçya’yı AB ortak pazarında tutmak istediğini ifade ederek, ülkesi için mümkün olan en iyi anlaşmayı sağlamak için çabalayacağını vurguladı.
YASALAR İZİN VERMİYOR
Sturgeon, “2018 sonbaharında gerçekleşmesi muhtemel olan AB ile müzakere sürecinin sonunda, Brexit’in şartları daha net bir şekilde ortaya çıktığı zaman, ülkenin geleceği üzerinde halka seçim yapma imkanı sunacak kesin bir zaman çizelgesiyle, ileriye dönük yolumuz hakkında kararımızı belirlemek için parlamentoya tekrardan geri döneceğiz” dedi.
İskoçya’da referandumun yapılabilmesi için bölgesel parlamentonun aldığı referandum kararının Londra’daki merkezi hükümet tarafından da onaylanması gerekiyor. Birleşik Krallık’ın referandum mekanizmasını düzenleyen yasaları, İskoçya’ya kendi başına referandum yapma hakkı tanımıyor. Referandum için İskoçya ile Londra’daki merkezi hükümet arasında özel bir anlaşma imzalanması gerekiyor. 2014’te yapılan ilk bağımsızlık referandumu için 2012’de bu tür bir anlaşma imzalanmıştı.
2014’BİRLİKTE KALMAYI SEÇMİŞTİ
Birleşik Krallık’tan ayrılmayı 2014’te referanduma götüren ancak bağımsızlık için yeterli çoğunluğu sağlayamayan İskoçya’da, hükümet Brexit oylamasının ardından ikinci bir bağımsızlık referandumunu gündeme almış ve yeni bir halk oylaması tasarısını tartışmaya açmıştı.
Ülkedeki ilk bağımsızlık referandumunda merkezi hükümetin, “Birleşik Krallık’tan ayrılmak AB’den de ayrılmak anlamına gelir” şeklindeki tehdidinin de etkisiyle halkın yüzde 55’i Birleşik Krallık’ta kalmaktan yana oy vermişti.
İngiltere ve Galler’de Brexit oyları ağırlıktayken, İskoçya’da halkın yüzde 62’si, Kuzey İrlanda’da da yüzde 55.8’i AB üyeliğinin devamı yönünde oy vermişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.