Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İskandinavların uzun soğuk kış günlerinde kalbini ısıtan hygge (huga) felsefesi, huzurlu ve güvenli bir yaşamın özünü oluşturuyor. Danimarkalıların ‘mutluluk sanatı’ olarak da nitelendirdiği hygge'yi bir hayat biçimi haline getirerek huzura ulaşmak mümkün.
Günlük hayata dair ufak detayların yarattığı mutluluk
‘Huga’ veya ‘hüga’ şeklinde okunan İskandinav kökenli kelime, günlük hayata dair ufak detayların insanı mutlu etmesini ve ruhun sıcacık olmasını niteleyen huzurlu bir yaşam felsefesi sunuyor. Hygge, basit zevklerden kazanılan hazların aslında temel mutluluk için yeterli olabileceğini savunuyor.
Huzurlu ve mutlu eden her şey
Bu kelimenin tam bir karşılığı ve tanımı olmamakla birlikte, bireyi huzurlu kılan ve mutlu eden her şey hygge felsefesini yansıtabilir. Örneğin sevilen bir şarkıyı dinlemek, iyi bir film izlemek, mumlar eşliğinde yapılan banyo keyfi, pencereden yağmuru izlemek, fırında pişen kekin kokusu...
Dur ve anı yaşa
Hygge’nın tam bir karşılığının olmaması aslında bireyin bu felsefeyi kendi hayatına göre uyarlamasına olanak sağlıyor. Günlük hayatın koşuşturması içinde durup ‘anın tadını çıkarmak’ ve huzurun saklı olduğu detayları benimsemek bu felsefenin kalbinde yatıyor.
Danimarka mutluluğunu hygge'ye mi borçlu?
Danimarkalı yazar ve Mutluluk Araştırmaları Enstitüsü başkanı Meik Wiking’in ‘Danimarkalıların Mutluluk Sırrı’ adlı kitabı, dünyanın en mutlu ülkesi Danimarka’nın bu mutluluğu hygge’ye borçlu olduğunu belirtiyor.
Teknolojik aletler yok
Kaosun uzak olduğu bir hayatı savunan hygge, minimal zevklerin yanı sıra yalın bir yaşam ortamını savunuyor. Bu nedenle teknolojik aletler, karmaşık desenli eşyalar ve aşırılığa kaçan mobilyalar bu felsefede bulunmuyor.
Loş bir ortam, birkaç mum, kahve...
Loş bir ortamda birkaç mum yakın, dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri etrafınızdan uzaklaştırın. Kahvenizi yudumlarken sevdiğiniz bir atıştırmalığın tadını çıkarın. Sessizliğin içinde hayatta şükran duyduğunuz şeyleri sıralayın ve her birini takdir edin. Hayatınızdaki olumsuzlukları bile benimsemeye çalışın, huzur sizi bulacaktır.(NTV Life)
Daha mutlu olmak için yapmanız gereken 4 şey
Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu
İşte dünyanın en mutlu ülkelerinde yaşamanın bedeli
ÜZÜLMEYİ BIRAK YAŞAMAYA BAK FELSEFESİ
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.