BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİşe alım süreçleri yapay zeka savaşına döndü----

İşe alım süreçleri yapay zeka savaşına döndü

İşe alım süreçleri yapay zeka savaşına döndü
11 Mayıs 2024 - 21:42 www.finansgundem.com

Wall Street Journal, son dönemde işe alım süreçlerinin yapay zeka savaşına döndüğünü öne sürdü.

Yapay zeka, her alanda olduğu gibi işe alım süreçlerinde de kullanılıyor. Bu durum başvuruların sayısını artırsa da, iş bulmayı eskisine göre daha da zorlaştırıyor.

Gazete Oksijen'in Wall Street Journal'dan derlediği habere göre, kurumsal işe alım yazılımlarından bunalan iş arayan kişiler, saniyeler içinde özgeçmiş hazırlamak için yapay zekaya başvuruyor ve sadece birkaç tıklamayla yüzlerce işe robo-başvuru yapmak için yeni otomatik botlar kullanıyor.

Botların savaşı

Buna karşılık şirketler de söz konusu özgeçmişleri ayıklamak için kendi botlarını devreye sokuyor. Sonuç ise hem başvuru sahiplerini hem de işverenleri tedirgin eden ve bırakın iş bulmayı, mülakata girme şansını bile eskisinden daha aza indiren botlara karşı bot savaşı.

İşe alım firması Crux CEO'su Brad Rager, “Yapay zekaya karşı yapay zekayla savaşıyorsunuz” diyor. Rager'a göre yapay zeka yarışı, online başvuruları sonuçsuz kaldığında kendilerini yenilmiş hisseden iş adayları ve yapay zeka araçları zayıf adayları öne çıkardığında hayal kırıklığına uğrayan işverenler için kötü bir durum. Rager, işverenler tarafından kullanılan araçlar için “Çok fazla umut vaat ediyor ancak çok fazla saçmalık ve çöp içeriyor” şeklinde konuşuyor.

Başvuru yoğunluğu

Açık pozisyonların online olarak yayınlanması, bir zamanlar işverenlere daha geniş bir ağ oluşturma şansı ve iş adaylarına da seçeneklerini kolayca keşfetme fırsatı vererek iş aramayı demokratikleştirmeyi vaat ediyordu.

Ancak 2000'li yıllarda online iş arama popülerleştikçe açık pozisyonlarını online olarak ilan eden şirketler, başvuruların yoğunluğundan bunaldı ve işe alım sırasında adayları sıralamaya yardımcı olacak yazılımlara yönelmeye başladı. Bu da yeni iş arayan pek çok kişinin cevap alamamasına, hatta bir ret mektubu bile alamamasına neden oldu.

Yapay zeka kullanımı ve beyaz yakalıların işlerini kaybetmesi

İşe alımdan sorumlu olanlar, geçtiğimiz yıl aldıkları başvuru sayısında kayda değer bir artış gördüklerini söylüyor ve bu artışı adayların yapay zeka kullanımına ve beyaz yakalıların işten çıkarılmasındaki artışa bağlıyor.

Bir iş yazılımı devi olan Workday, kısa bir süre önce, iş başvurusunda bulunanlara ilan edilen gerekliliklerle eşleşmelerine göre harf notları veren ve işe alım yöneticileri için profillerini sıralayan HiredScore'u satın aldı. Workday liderleri, teknolojinin kurumsal müşterinin tercihlerine göre başvuruları gruplandırdığını öne sürüyor.

Yapay zekanın usta işi yalanları

 

Çalışanlar yapay zekayı patronlarından gizliyor

 

JPMorgan: Yapay zeka çağında merak edebilenler iş bulacak

 

Finans sektöründe yapay zeka savaşları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)