Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Japonya'nın Super Cool Biz kampanyası yeni bir tartışma yarattı. İşyerinde şort giyilebilir mi? Tasarımcılar desteklese de bu öneriye karşı çıkanlar da var.
Mart ayında deprem, tusunami ve nükleer santral faciası yaşayan Japonya'da hükümetin enerjiden tasarruf için başlattığı, şirket çalışanlarının yaz sıcağına uygun incelikte giysiler giymeye özendirildiği Super Cool Biz kampanyası yeni bir tartışma yarattı.
İşyerinde şort giyilebilir mi? AP ajansı da sıcaklığın giderek arttığı New York'ta bu sorunun yanıtını aradı. Saks Fifth Avenue'nin moda direktörü Colleen Sherin'e göre eğer aynı uzunlukta ise etek ile şort arasında bir fark yok.
Şort'un sadece haftasonu giyilebilecek spor bir giysi olduğu algısının değişmeye başladığına dikkat çeken Sherin'e göre iş yerinde şort giymek isteyen çalışanların dikkat etmesi gereken en önemli unsur çok spor görünmemek.
'ÇOK SPOR GÖRÜNMEMELİ'
Stil danışmanı Mary Alice Stephenson da takılar ve uygun ayakkabılarla şortun bir iş giysisi olabileceğini savunuyor. Önerisi ise bermuda tipi uzun şortların giyilmesi ve özellikle haftanın son iş günü olan cumanın seçilmesi yönünde. Tasarımcı Jabon Wu ise şortun uygun kombinle heryerde giyilebileceğini savunuyor. Trend analisti Tom Julian'a göre şortun işyerleri için çok spor görünmesinin en önemli nedeni doğru bir gömlek veya tişörtle ve uygun ayakkabılarla kullanılmaması.
Univision'un koordinatörü 25 yaşındaki Kimberly Shepherd'e göre ise şort bir işyeri giysisi değil. Her ne kadar ceketle tamamlansa da şortun işyeri için, gayri ciddi bir görüntü oluşturacağını savunan Shepherd, şortun sadece haftasonları giyilmesi gerektiği görüşünde.
Japon şirketlerin katılımı artıyor
Mart ayında meydana gelen deprem ve tsunamide büyük hasar gören Fukuşima nükleer santralinin çalışmamasının Japonya'da bu yaz enerji darlığı yaratabileceği öngörülüyor. Japonya'nın 'Super Cool Biz' kampanyasında Polo yakalı tişörtler ve tenis ayakkabılarına izin veriliyor; kot ve sandalet giyimi ise, ancak bazı koşullarda kabul görüyor. Japon Çevre Bakanlığının yaz giyimi yönetmeliği, erkeklerin de kapri pantolon giymelerini ya da yanlarında yelpaze veya mini vantilatör taşımalarını öneriyor. Yaz aylarına özgü işyeri giyimi ilk olarak 2005 yılında, dönemin Çevre Bakanı Yuriko Koike tarafından önerilmişti. Japonya Başbakanlığınca yayımlanan veriler, giderek daha çok sayıda şirketin kampanyaya katıldığını gösteriyor. 2005'te 2000 kişi arasında yapılan bir yoklama, bu kişilerin üçte birinden de azının 'Cool Biz' modasına uyduğunu gösterirken, 2007'de bu oran yüzde 47'ye, 2009'daysa yüzde 57'ye çıktı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.