<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş yerinde eğlenmek, Y kuşağının verimini artırıyor----

İş yerinde eğlenmek, Y kuşağının verimini artırıyor

İş yerinde eğlenmek, Y kuşağının verimini artırıyor
19 Temmuz 2023 - 17:33 www.finansingundemi.com

Araştırmalar, işverenlerin, Y kuşağından verim almak istiyorlarsa iş yerinde eğlenceye odaklanmaları gerektiğini gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sonrası iş hayatı özellikle çalışanlar için toz pembe bir tablo yansıtmıyor. Özellikle yüksek düzeyde iş stresi, genç çalışanlar arasında yaygınlaşan yılgınlığı giderek daha da artırıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Y kuşağı için en iyi işyeri, eğlence dozunun yüksek olduğu ofisler olarak öne çıkıyor. Y kuşağının iş hayatındaki refahı ve verimi de eğlenceyle birlikte yüksek seviyeye çıkıyor.

‘Yalnızlık’ salgın boyutunda

Fortune’dan Roula Amire’in haberine göre, çalışanların refah durumu özellikle son birkaç yıldır pek olumlu seyretmiyor. Özellikle yüksek düzeyde iş yeri stresi, tükenmişlik bildiren genç profesyonellerin sayısının artmasına neden oluyor. Neyse ki, köklü kültürlerin gücü bu eğilimi geçersiz kılıyor.

Bu yılki araştırmasını tüm yıla yayılan ve şirketlerden gelen yaklaşık 500.000 yanıta dayanarak hazırlayan Great Place To Work’ün Fortune Y Kuşağı İçin En İyi İş Yerleri Listesi'nde (Fortune Best Workplaces for Millennials List) yer alan kuruluşlar, tüm ruh sağlığı ve esenlik ölçümlerinde normları aşıyor.

ABD'de yalnızlığın salgın sayılabilecek oranlara ulaşmasıyla birlikte, ilgi ve arkadaşlık bir prim niteliği kazanıyor. Ancak genç nesiller, daha yaşlı iş arkadaşlarına kıyasla işte kendilerini daha yalnız hissetmiyor. Tüm nesillerin yüzde 94’ü, yani her 10 çalışandan dokuzundan fazlası insanların birbirini önemsediğini söylüyor.

Refahı sağlayan şey: Eğlence

Great Place To Work CEO'su Michael C. Bush, “Bir nesle değer verirseniz tüm nesiller bundan yararlanır çünkü bir işveren olarak excel tablosundaki sayıları değil, insanları önemsemiş olursunuz. Gençler hepimizin istediğini istiyor; işlerinin önemli olmasını, güne heyecanla başlamayı, kendileriyle ilgilenildiğini ve desteklendiklerini görmeyi. Bu, her yaştan insanlar için gerçekleştiğinde, çalışan deneyimindeki boşluklar küçülüyor. Bu, herkes için harika bir iş yerinin de gücünü gösteriyor” diyor.

Great Place To Work'ün daha geniş kapsamlı refah ölçümlerinde, Y kuşağı ve Z kuşağından her 10 kişiden yaklaşık dokuzu, X Kuşağı ve baby boomer meslektaşlarıyla aynı düzeyde yüksek refah seviyeleri bildiriyor.

Great Place To Work araştırmasına göre, refah, psikolojik sağlık ve güvenlik ölçütlerinde, başarılı şirketlerde çalışan Y kuşağı üyelerinin yüzde 86’sı şirketlerinin sağlıklı olduğunu söylüyor. Buna karşılık, tipik bir iş yerindeki emsallerinin bu görüşe katılma oranı sadece yüzde 52 seviyesinde kalıyor. Y kuşağı için de refahı sağlayan şey, her yaş için aynı: ‘Eğlence.’

İş yerinde eğlenceyi deneyimleyen çalışanların refah düzeylerinin yüksek olma olasılığı yüzde 190 ila yüzde 220 daha fazla oluyor. Tüm nesillerdeki diğer refah etkenleri, kişinin başarılarından gurur duyması, kârdan adil bir pay alması ve izin alabilmesi olarak sıralanıyor.

Tüm kültür platformlarında olduğu gibi, iş yerleri için de eğlence ‘olumlu’ kabul ediliyor. Söz konusu başarılı işyerleri, üretkenlik, çalışanlarını elde tutma ve işe alma konularında ortalama şirketlerden daha iyi performans gösteriyor. Başarılı şirketlerde çalışanların, işlerini bitirmek için fazladan çaba sarf etme ve şirketlerini başkalarına tavsiye etme olasılıkları neredeyse iki kat daha fazla oluyor.

Başarılı şirketlerde çalışan Y kuşağı üyelerinin 10’da dokuzu, ortalama şirketlerdeki meslektaşlarına kıyasla iş yerlerinin harika olduğunu söylüyor. Diğer şirketlerde ise bu oran yüzde 60 seviyesinde gerçekleşiyor. Bu iş yerlerinin Y kuşağından oluşan iş gücü için nasıl olumlu deneyimler yarattığına ve bunun iş başarısını nasıl etkilediğine daha yakından bakmak gerekiyor.

Hoş karşılandığını hissetmek

Şirketlerine katıldıklarında memnuniyetle karşılandıklarını bildiren Y kuşağının, insanların birbirini önemsediğini hissetme olasılığı yüzde 40'tan daha fazla oluyor. Büyük şirketler, yeni çalışanların memnuniyetle karşılandığını, çalışma ortamına kısa sürede dahil edildiklerini ve desteklendiklerini hissetmelerine yardımcı olmak için çeşitli programlar oluşturuyor. Yeni işe alınanlar, bir işe alım arkadaşı ve akıl hocası ile eşleştiriliyor ve şirket genelinde iş arkadaşlarıyla tanışmak için çalışan çapında sanal sohbetler ve ayda iki kez ‘Kurucuyla Tanışın’ soru-cevap oturumları dahil olmak üzere çalışan katılımı faaliyetlerine katılmaya teşvik ediliyor.

Anlamlı çalışma

Y kuşağının işlerini yaparken bir amaç duygusuna sahip olmaları, bir başka deyişle yaptıkları şeyin ‘bir işten daha fazlası’ olduğunu hissetmelerini sağlamanın, başarılı iş yerlerinde ortalama iş yerlerine kıyasla yüzde 52 oranında daha iyi olduğu görülüyor. Y kuşağı çalışanları, işlerinin önemli olduğunu ne kadar çok hissederlerse, şirketlerinde kalma ihtimalleri de o kadar artıyor. Oranın, yaklaşık üç kat daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Önemsendiğini hissetmek

Y kuşağı çalışanlar kendilerinin önemsendiğini hissettiklerinde, iş yerinde fazladan fedakarlık yapma olasılıkları yüzde 67 oranında daha yüksek oluyor. Yüksek düzeyde ihtiyari çaba her zaman memnuniyetle karşılanıyor ancak özellikle ekonominin zayıf olduğu dönemlerde bu daha da önemli hale geliyor. Başarılı şirketlerde Y kuşağının yüzde 91'i ekstra çaba kültürü içinde çalıştıklarını söylerken, tipik bir şirkette bu oran yüzde 51 seviyesinde gerçekleşiyor.

Adil ücret ve promosyonlar

İnsanlara adil bir şekilde ücret ödenmesini ve terfi ettirilmesini sağlamak, Y kuşağını işlerinde fazladan vermeye teşvik ediyor. Y kuşağı, en iyi iş yerlerinin insanları terfi ettirmede tipik şirketlere göre yüzde 68 daha iyi olduğunu bildiriyor ve bu doğru olduğunda, Y kuşağının ekstra emek verme olasılığının yüzde 15 daha fazla olduğu gözleniyor. İş yerleri insanlara adil bir şekilde ödeme yapılmasını sağladığında ise Y kuşağının fazladan çaba sarf etme olasılığı yüzde 35 oranında yükseliyor.

Pozisyonu ne olursa olsun tam bir ekip üyesi olarak muamele görme

Başarılı şirketlerdeki Y kuşağı çalışanlarının yüzde 93’ü bu tür bir iş yeri eşitliğini deneyimleyip yaşadığında, söz konusu iş yerinde çalışmaya devam etme olasılıklarının yüzde 67 daha yüksek olduğu gözleniyor.

Z kuşağı işinden memnun değil

 

Z kuşağının hayali 40 yıllık emeklilik

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Yöneticilere göre Z kuşağı aşırı alıngan

 

Y ve Z kuşağı aile desteğine muhtaç

 

Z kuşağı emeklilik için daha çok para biriktiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)