<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyasından ‘Made in Türkiye’ desteği----

İş dünyasından ‘Made in Türkiye’ desteği

İş dünyasından ‘Made in Türkiye’ desteği
05 Aralık 2021 - 08:49 www.finansingundemi.com

İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak ‘Made in Turkey’ ibaresi yerine ‘Made in Türkiye’ kullanılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesine iş dünyasından destek geldi.

İş Dünyası temsilcileri bir süredir fiili olarak ‘Made In Türkiye’ ibaresini kullandıklarını vurgularken, resmiyet kazanan düzenleme sonrası Türkiye markasını güçlendirecek adımlar atılması çağrısında bulundu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ülkenin en büyük markasının adının Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye isminin başlı başına Türk ürünlerini temsil edecek bir marka olduğuna dikkat çeken Avdagiç,

“Türkiye artık ismiyle tanınmalı. Türk iş dünyası ve Türk ürünleri tüm dünyada tanınacak bir marka gücüne ulaşmıştır. İstanbul Ticaret Odası olarak bir süredir Türkiye ibaresini tüm faaliyetlerimizde kullanıyorduk. Devletimizin de bu yönde karar alması son derece değerli ve iş dünyasını teşvik edici olmuştur” ifadelerini kullandı.

 KARMAŞA OLABİLİYORDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da, alınan karardan çok mutlu olduğunu söyledi. “Turkey” kelimesinin yanlış anlamalara neden olabildiğini belirten Baran, “Umarız resmiyet kazanan bu kararla Türkiye ihracatta çok daha güzel bir yere konumlanır ve gerçek değerimizi buluruz” diye konuştu.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu ise, Türkiye’nin marka değerinin güçlendirilmesi için de harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Eroğlu şunları söyledi:

“İsimler kadar önemli olan bir diğer konu da, markanın altını nasıl doldurduğunuz. Google markası ilk çıktığında, kelimenin ne kadar anlamsız olduğu konuşuluyordu. Şimdi ise dünyanın en güçlü markası. İsim düzenlemesi önemli ama altını doldurmak daha da hayati. Eskisinden daha çok, daha yüksek inovasyonlu ihracat yapabilecek bir noktaya geleceksek, bu yönde adımlar atacaksak, kesinlikle çok olumlu bir başlangıç. Biz bir süredir zaten ‘Türkiye’ ibaresiyle ihracat yapıyorduk, bundan sonra da aynı yolda devam edeceğiz.”

KATKI SAĞLAR

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de kararın doğru olduğunu söyledi. Büyüksimitçi, 

‘Firmalar bir süredir, kendi aldıkları kararlarla, Türkiye markasını kullanıyordu. Resmileşmesi de hayırlı olmuş. Türkiye markasının oluşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

(Hürriyet)

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 18,1 milyar dolar ihracat

Sakarya tarihinin en yüksek kasım ayı ihracat rakamına ulaştı

Türkiye'nin kahve ihracatı 65,5 milyon dolara ulaştı

 

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Aralık 2021 22:59

    Boş işler.Ne satacaz? dunya ne kullanıyor ? cep telefon, kamera sistemleri, elektornık çipler, entegreleri, bunların yedek parçaları, vb. vb. anlamayana örnek : Türk mali bilgisayar üretsek, tablet mesela.. bunların bütün parçaları ham alınan madenlerin turkıyede işlenmesi ile oluşsa. çipler bizde, kamerası, yazılımı, entegre parçalar, ekran, montaj hepsi Turkıye de olsa ... birde dunya ile yarışan bir pc olsa. en ucuz biz üretiriz. TALEP oldugu surece, en iyi kar marjını biz yapar, rakiplerin ulkemizde fabrika açıp aynı alt yapı ile üretime geçmesini sağlarız... şimdi İKTİSAD arz-talep .. Dunya neye talep duyuyor ? cep tel, bilgisayar, tablet, kamera sistemler, konuşan akıllı robotik şeyler... biz  1 usd yi = 50 tl yapsak ne değişecek ?  domatesmi satacaz? biber mi ? pamuk ? tutun ? fındık ? kopru ? otoyol ? gokdelen ? asma kopru ? stadyum, dere ıslağı? :D