Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Demirören Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, hayata gözlerini yumduğu düne kadar kurduğu tüm şirketleri ilk günkü heyecanıyla yönetmeye devam etti. 19 yaşında girdiği iş hayatında 62 yıl boyunca 10 sektörde 27 şirket kuran Demirören, binlerce kişiye de istihdam sağladı. Demirören, 2017’de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1.5 milyar dolarlık servetiyle 42’nci sırada yer aldı.
Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1937’de İnegöl’de dünyaya geldi. Demirören, İstanbul’da Saint Benoit Lisesi’nden mezun oldu ve 1956-57 sezonunda profesyonel futbolcu olarak Beşiktaş’ta forma giydi. Babasının 1957’deki vefatı sonrası Sirkeci’de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçen Demirören, 1968’de ise Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası’nı kurdu.
MİLANGAZ MARKA OLDU
Demirören, Milangaz şirketini 1972’de satın aldıktan sonra 1975’te Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerini, 1978’de de Demirören Tüp İmalat Fabrikası’nı kurdu. 1960’ların başında İzmir’de kurulan, Türkiye’nin ilk LPG firması Milangaz, marka haline geldi. Yüzde 100 yerli sermayeli Milangaz’ı 24 dolum tesisi, 630 otogaz bayisi, 10 bini aşkın ana ve tali bayi ile bir sanayi devi haline getiren Demirören, Anadolu’nun pek çok bölgesinde LPG’nin adının Milangaz olarak anılmasını sağladı.
Demirören, Milangaz’ı yarım yüzyılda Türk sanayinin en büyük şirketleri arasında üst sıralara taşımayı başardı. Milangaz, İstanbul Sanayi Odası’nın İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye’nin en büyük 31. sanayi kuruluşu olarak adını yazdırdı. 2017 sonuçlarına göre hazırlanan araştırmada Milangaz’ın üretimden satışları 3.2 milyar lira olarak gerçekleşti.
HOLDİNGLEŞME ATILIMI
1996’de Dem-Al Otogaz, 1997’de ise Demirören Enerji şirketini kuran Erdoğan Demirören, holding çatısı altındaki yatırımlarını çeşitlendirme kararı alarak, 2004-11 yılları arasında mermer, gayrimenkul, liman, inşaat, petrol ve medya sektöründe 8 yatırım yaptı. Demirören, en büyük yatırımlarından birini de 2016’da Total Türkiye’yi satın alması oldu. Milangaz, akaryakıt devi Total’i satın alarak Türkiye’nin her bir köşesindeki hizmet ağını genişletti. Satın almayla birlikte Total’in, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Holding’in oldu. Bu satın almadan sonra grubun akaryakıt ve otogaz istasyonuna sayısı 1200’ü aştı. Holding daha sonra 419 istasyona sahip olan iştiraki Moil’in de yüzde 100 hissesine sahip oldu.
MEDYAYA GİRİŞ
Demirören, medya sektörüne de 2011’de Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alarak girdi. Son olarak, Demirören, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının sahibi olan Doğan Medya Grubu’nu Demirören Holding bünyesine katarak Türk basın tarihinin en büyük medya satın almasına imza attı.
27 ŞİRKETLİK DEV GRUP
ENERJİ
- Milangaz
- Oto Milangaz
- Milan Petrol
TURİZM
- Kemer Country
- Kemer Country Club
- Kemer Country Hotel
- Demirören İstiklal Palas
KONUT
- Lidya Flats
- Seyhan Park Evleri
SANAYİ
- Demirören Ağır Metal
- Parsat Piston
- MS Motor Servis
- D-Mermer
İNŞAAT
- Lidya Yapı
EĞİTİM
- Ata Eğitim Kurumları
AVM İŞLETMECİLİĞİ
- Demirören İstiklal
LİMAN İŞLETMECİLİĞİ
- Zeyport
- Dolfen İskelesi
MEDYA
- Hürriyet
- Posta
- Fanatik
- Milliyet
- Vatan
- Kanal D
- CNN Türk
- DHA
- YaySat
- D-Smart
- Milliyetemlak.com
Mecidiyeköy mahmutbey metro açiliş tarihi nezaman öğrenmek istiyorum
demiroren holdingi de yıldırım yonetcek se 6 aya kalamz batırır demedi demeyin...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.