Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD'ın 9 Mayıs'ta 28'inci yılı geride bıraktığını anımsattı.
İş dünyasında erdemi ve yüksek ahlakı temel alan bir yapıyı inşa etmek inancıyla yola çıktıklarını anlatan Kaan, MÜSİAD'ın kuruluşundan bugüne değerlerinden hiçbir zaman ödün vermediğinin altını çizdi.
Kaan, teşkilatının 73 ülkede, 197 irtibat noktasıyla dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren güçlü bir sermaye platformu olduğuna işaret ederek, 2018'i "Afrika yılı" ilan ettiklerini ve kıtada faaliyetlerinin arttığını bildirdi.
Afrika kıtasında; Güney Afrika, Sudan ve Nijerya'da şubelerinin olduğunu aktaran Kaan, "Benin, Fildişi Sahili, Moritanya, Nijer, Senegal, Fas ve Çad’da temsilciliklerimiz bulunuyor. Çalışmalarımız, resmi temaslarımız sürüyor. Bu yıl sonunda toplam 30 Afrika ülkesinde faaliyette olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
"AFRİKA İLE BERABER KALKINMANIN PEŞİNDEYİZ"
Kaan, Konya'da düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu'nda Afrika'dan kente gelen 200'ü aşkın iş adamına Türkiye'yi tanıttıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"MÜSİAD olarak özellikle Türk iş adamının dünya genelinde iş yapmasını sağlayacak fuar organizasyonları ve bu tür ekonomik forumlarla hem ülkemizin tanıtımına hem de Afrika'ya yönelik açılım olarak Türk iş adamlarını Afrika'ya götürmek için atılım içindeyiz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz. Dolayısıyla bütün bu girişimlerimizin altında yatan sebep de budur."
"BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 6"
Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ilişkin ise Kaan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Büyümenin 2018 yılı için yüzde 6 seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Türkiye yaklaşık yüzde 5'in üzerinde bir büyümeye artık oturmuş durumda. Onun üstünde sürprizler olmayacağını düşünüyoruz. Seçim sonrasında özellikle Türkiye'deki belirsizliklerin bitmesi neticesinde hızlı ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin çıkışa geçeceğini düşünüyoruz."
Kaan, yüksek kur riskinin sanayici ve yatırımcıyı çok büyük sıkıntıya soktuğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
"Özellikle bunun kontrol altına alınması için öncelikle enflasyonun kontrol altına alınması ile ilgili çabanın artırılması gerektiğini düşünüyorum. Döviz ne için artar? Tabii ki siyasi konjonktürün getirdiği şeylerin etkisi olabilir ama ana etkenin burada enflasyonun olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin özellikle üretimini artırması gerektiğini, enflasyonu aşağı çekerek ve kur riskini de yavaş yavaş aşağı indirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz bu konuda farklı düşünüyorum."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.