Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) "OTAŞ'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin mutabakat" başlıklı açıklama yapıldı.
Her bankanın ayrı ayrı yaptığı açıklamada, "Türk Telekom'un ana hissedarı olan OTAŞ'a kredi sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için bankamızın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflarca bir mutabakata varılmıştır." denildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Mutabık kalınan yapı uyarınca OTAŞ'ın sahibi olduğu, Türk Telekom'un ihraç edilmiş sermayesinin yüzde 55'ini oluşturan ve mevcut kredilerin teminatını oluşturmak amacıyla rehin verilen 1.925.000.000 adet A Grubu payların kredi verenlerin doğrudan veya dolaylı ortak olacakları, Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuş ya da kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından devralınması planlanmaktadır. İşlemin tamamlanması yeni şirket nezdinde yeniden yapılandırılacak krediye ilişkin sözleşmeler üzerinde mutabakata varılması, gerekli kurumsal, idari ve her türlü onay ve izinlerin tamamlanması ve sözleşmeler tahtında gerekli koşulların sağlanmasına tabidir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler ilerleyen dönemde kamuya duyurulacaktır."
KREDİ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEMİŞTİ
Ojer Telecom, 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti.
Bankalar krediyi yeniden yapılandırma müzakerelerinde teminat hisselere karşılık şirketi devralmayı değerlendiriyorlardı.
EN BÜYÜK KREDİTÖRLER: AKBANK, GARANTİ VE İŞ BANKASI
Otaş'a kredi sağlayan 29 yerli ve yabancı bankalar arasında Akbank'ın 1,7 milyar dolar, Garanti Bankası'nın 1 milyar dolar, İş Bankası'nın 500 milyon dolar alacağı bulunuyor. Kredi verenler arasında BNP Paribas ve Deutsche Bank da bulunuyor.
TÜRK TELEKOM'UN ORTAKLIK YAPISI
-Yüzde 55 OGER TELEKOM
-Yüzde 25 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI
-Yüzde15 HALKA AÇIK
-Yüzde 5 TÜRKİYE VARLIK FONU
Hazine temsilcisi ne yapmış orada, olup bitene seyirci mi kalmış
Harici ailesi cebinden hiç para çıkatmadan 6 milyar doları cebine koyup gitti.
Harici ailesinin borcu 4 milyar$ üstünde Telekom un yüzde 55 i bu parayı karşılamıyor nasıl olacak
Bu kredileri veren özel banka yöneticilerinin hiç mi sorumluluğu yok
soyup bankalara bıraktılar şimdi yerli vampirler emicek!
türk telekom satılırken birçok özel sektörde bu işi bildiğini zanneden kişiler satılması tarafında yer aldı ve bu satıştan hepsi bir şekilde maddi kar elde etti şimdi bu arkadaşlar bankalara geçmesinden dolayı yine bir pozisyon alma derdindeler ama bankalar inşallah bu sırtlanları yanlarına yaklaştırmaz
adamlar bedava kullanıp gittiler telekom satılmadan önce sadece varlıkları satılsaydı yine çok paralar elde edlirdi bence soydular :-* :-* :-*
OTAŞ'ın telekomünikasyon konusunda deneyimi yoktu, Hariri ailesinin, Suudi kraliyet ailesiyle akrabalığı nedeniyle Telekom peşkeş çekilmişti.
vatandaşıda soydular bankalarıda güzel ülke burası
Bizim neden ttkomumuz yok bizede verin kiralık için kredi bizde işletip milyar doları cebe atıp sonra ödeyemiyorum diyelim Türk olmak suç mu? Sonra hisseleri ister alın ister almayın diyelim. Dünya lideri Trump gibi olur araplara ver Allahım ver kullanamayacakları kadar milyar dolarlık silahı al paralarını Dünyada araplarda ilk ciddi kazığı yiyen millet bizizdir.
Neden Türk bankaları kredi verdi,şirket neden gidip yabancı bankalardan kredi almamış,şirket bu günleri hesap etmiş olamaz mı?Madem yerli bankalar kredi verdi neden Türk Telekom dışında şirketin başka varlıklarını teminat olarak istememişler?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.