Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Faaliyetlerinde sürdürülebilirliği odağına alarak doğal yaşamı ve ekolojik dengeyi koruma sorumluluğuyla hareket eden İş Bankası, bu yönde bir adım daha attı. Mobil bankacılık alanında Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla Banka müşterileri, elektronik cihazlarının enerji tüketimini İşCep üzerinden nötrleyebilecek ve bu tüketimi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilecek.
Bireylerin enerji tüketimlerini daha çevreci hale getirmelerine yönelik çözümler sunan Greenzy platformuyla yapılan bu iş birliği, İşCep’in karbon nötr olma yolculuğunun ilk aşamasını oluşturuyor. İş birliğiyle, elektronik cihazların günlük enerji tüketimi hesaplanarak bu tüketim oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten doğan karbon nötrleniyor. Bu sayede çevreye verilen zarar azaltılırken, doğanın korunmasına da katkı sağlanıyor.
İş Bankası, önümüzdeki dönemde müşterilerinin finansal ve finansal olmayan faaliyetlerinden kaynaklı karbon salımlarını da İşCep üzerinden tamamen nötrlemeyi ve dijital bankacılık işlemlerinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak şekilde dönüştürmeyi hedefliyor.
“Düşük karbonlu ekonomi için emisyonları azaltmayı hedefliyoruz”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, yaptığı açıklamada, Greenzy iş birliğinin, çevreyi koruma ve doğal mirası geleceğe taşımaya yönelik yaklaşımlarının bankacılık ürün ve hizmetler alanındaki bir örneği olduğunu vurguladı.
Lüle, “İklim kriziyle mücadelede düşük karbonlu ekonomiye geçişi hızlandırmak için bankacılık faaliyetlerimizin yanında müşteri ve tedarikçi faaliyetlerinin yol açtığı emisyonları azaltmayı amaçlıyoruz. Greenzy ile yaptığımız iş birliği ile müşterilerimizin İşCep’ten Greenzy’ye erişerek, elektronik cihazları ve fosil yakıtlarla beslenen enerji tüketimleri kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji ürettikleri bir sistem kurduk. Böylece Geleceğe Orman çatısı altında başlattığımız bireysel sürdürülebilirlik adımlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Mobil bankacılık uygulaması alanında ilk olma özelliği taşıyan bu iş birliğinin Geleceğe Orman ile birlikte farkındalığını artırmanın ötesinde sürdürülebilir gelecek için anlamlı bir katkı oluşturacağına inanıyoruz” dedi.
Karbon salımı nasıl nötrleniyor?
İş Bankası müşterileri, İşCep’teki "Yeşil Enerji" menüsünden Greenzy platformuna ulaşarak günlük hayatlarında sıklıkla kullandıkları dizüstü bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat, kablosuz kulaklık, elektronik bisiklet, e-scooter ve tablet gibi cihazların enerji tüketiminden kaynaklanan karbon salımlarını nötrleyebiliyor.
Örneğin, bir cep telefonunun günde iki kez tam şarj edilmesi için yıllık 10,5 kWh elektrik harcanıyor. Bu tüketim sonucunda oluşan yıllık 4,9 kg karbon salımı, Greenzy’nin güneş panellerinden elde edilen enerji ile nötrleniyor.
Ayrıca, "Enerji tüketimini yeşil enerjiye dönüştürme" hedefi, İşCep’teki Geleceğe Orman’da karbon puan kazanılan işlemler arasında da yer alıyor. Uygulamada kullanıcıların çevre dostu bankacılık işlemleri ve günlük hayat aktiviteleriyle biriktirdiği karbon puanları belirli bir hedef değere ulaştığında, Türkiye İş Bankası tarafından adlarına TEMA Vakfı aracılığıyla fidan bağışlanıyor. Geleceğe Orman kullanıcıları 30 Kasım’a kadar İşCep’ten yaptıkları Greenzy cep telefonu enerji sertifikası alımlarında %100; toplamda 120 TL indirim kazanıyor.
Türkiye İş Bankası, Tek Limit’i İşCep’e taşıdı
TÜRKONFED ve İş Bankası, Girişimde Kadın Gücü projesi ile girişimci kadınlara destek oluyor
Türkiye İş Bankası’nın 100. yılında "Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış" konferansı
İŞ BANKASI MÜŞTERİLERİNİN AD-SOYAD-TC KIMLİK NUMARASI-CEP TELEFON NO'SU-E.POSTA ADRESLERİNİ YEŞİL ENERJİ KAPSAMINDA ALDOGREEN B.V. FİRMASI İLE PAYLAŞACAKMIŞ-HEM TELEFONLA 20 DAKİKA SÜREN İTİRAZIM OLDU SONUÇ ALAMAYINCA ŞUBEMİN MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE YÜZYÜZE KANUŞARAK İTİRAZ ETTİM ONLAR DA ÜYE OLMUŞLAR DÜNYA GENELİNDE 440 NÜKLER SANTRAL VAR ABD'NİN 100 ADET FRANSANIN 75 ADET ALMANYA 6 ADET HOLLANDA 1 ADET ENERJİ ÜRETEN 9 ADET DENEYLER YAPTIKLARI NÜKLEER SANRALLERİ VA İSVİÇRENİN DAHİ 3 ADET NÜKLEER SANTRALİ VARKEN BİZİM İNŞAAT HALİNDE BİR ADET NÜKLEER SANTRALİMİZ VAR DÜNYA GENELİNDE 19 ÜLKEDE 54 SANTRALİN İNŞAASI DEVAM EDİYOR BEN ÜLKEMİZDE 7 ADET NÜKLEER SANTRAL 5 BÜYÜK İLİMİZDE NÜKLEER ENERJİ ARAŞTIRMALARI YAPILSIN İSTERİM
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.