BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası ve OSBÜK’ten İkiz Dönüşüm Buluşmaları----

İş Bankası ve OSBÜK’ten İkiz Dönüşüm Buluşmaları

İş Bankası ve OSBÜK’ten İkiz Dönüşüm Buluşmaları
23 Ekim 2024 - 10:36 www.finansgundem.com

“100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesini hayata geçiren İş Bankası, dönüşümün ülke genelindeki OSB’lere yayılmasını desteklemek üzere Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile birlikte “OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları” başlattı. 

Ekonominin belkemiği KOBİ’lerin uluslararası arenada rekabet gücünü artırmada dijital ve yeşil dönüşümün hızlandırılması büyük önem taşıyor. Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100. yılında hayata geçirdiği “100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesinin ardından Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile bir protokol imzalayarak OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları başlattı. İşletmelerin dönüşüm yolculuklarında güçlü bir adım atmasına destek olmayı amaçlayan İkiz Dönüşüm Buluşmaları’nın ilki Konya’da gerçekleşti. 

“Küresel pazarda söz sahibi olmak ancak OSB’lerin güçlenmesiyle mümkün”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu’nun önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri olarak gelişmiş bir sanayi altyapısına sahip Konya’nın 2023 yılı ihracatının 3 milyar doları aştığını söyledi. Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşunun 600’den fazlasının OSB’lerde yer aldığını belirten Yılmaz, ihracatta katma değeri yüksek ürünler üretmenin, inovasyonu teşvik etmenin, küresel pazarda söz sahibi olmanın ancak OSB’lerin güçlenmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Tüm sektörlerde olduğu gibi OSB’lerde de dijital dönüşümün bir zorunluluk olduğunu ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına uyum için sanayi kuruluşlarının yeşil dönüşümü iş modellerine entegre etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, karbonsuzlaşma hedefleri doğrultusunda 2026 yılına kadar sürdürülebilir finansman alanına yönelik 300 milyar TL’lik kaynak ile yeşil dönüşüme katkı sağlamayı taahhüt ettiklerini ifade etti. 

İş Bankası için KOBİ’lerin ikiz dönüşümünün stratejik bir alan olduğunu belirten Sezgin Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İkiz dönüşüm için şirketlerin dijital ve yeşil dönüşüm yaklaşımlarını bütünsel bir şekilde ele alması gerekiyor. Şubat ayında MEXT Teknoloji Merkezi iş birliğiyle ‘100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu’ projemizi hayata geçirdik. 100 KOBİ’nin dijital ve yeşil dönüşüm yol haritalarının oluşturulması, üretim bantlarının ve yönetsel süreçlerinin dijitalleştirilmesi, enerji verimliliği yatırım ihtiyaçlarının belirlenerek gereken noktalarda finansman desteği sunulması boyutlarını içeren bu dönüşüm projesini, ülkemizin dijital çağın gerektirdiği ivmeyi gösterebilmesi açısından önemli bir inisiyatif olarak görüyoruz.  OSBÜK ile imzaladığımız protokol ile de OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin yeşil ve dijital dönüşüm projelerine destek sağlamayı, OSB’lere ihracat kredileri, teminat mektubu, ticari kredi kartı gibi finansman ihtiyaçlarının yanı sıra sigorta ve vergi ödemeleri alanlarındaki ürün ve hizmetlerle de katkı sunmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de gerek finansal ve teknolojik çözümlerimizle gerek KOBİ’lerin dijital ve yeşil dönüşümünü güçlendirecek çalışmalarımızla ülkemizin büyümesine katkı sağlayacak çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

“Hedefimiz OSB’leri dijital ve yeşil dönüşümde öncü hale getirmek”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ise, organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisine lokomotiflik yaptığının altını çizdi. Toplam üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren OSB’lerde 67 binin üzerinde fabrikanın üretim yaptığını ve 2 milyon 600 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını ifade eden Kütükcü, hedeflerinin OSB’leri dijital dönüşümde ve yeşil dönüşümde öncü haline getirmek olduğunu söyledi. Kütükcü, “Dünyada fiyata dayalı rekabet döneminden, verimliliğe, dijitalleşmeye, daha yüksek katma değerli üretim ve ihracata dayalı rekabet dönemine fiilen geçmiş durumdayız. OSBÜK olarak 81 ilimizdeki 404 OSB’mizin ve 67 bin fabrikamızın bu yeni döneme adapte olmalarına katkı sağlamak için yoğun bir çalışma programı yürütüyoruz.  OSBÜK bünyesindeki İhtisas Kurullarımızı çalıştırıyor, eğitimlerimizi, bilgilendirme toplantılarımızı ve iş birliklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kurduğumuz OSBÜK Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Merkezimizde, OSB’lerimizin ikiz dönüşümüne rehberlik ediyoruz. Ayrıca organize sanayi bölgelerimizin dijital dönüşümüne rehberlik edecek 2 bin Dijital Elçi yetiştirdik” diye konuştu. 

Kütükcü, OSBÜK ile Türkiye İş Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan OSB’lerde İkiz Dönüşüm Programı’nın OSB’lerin yeşil ve dijital dönüşümüne önemli katkılarda bulunacağını kaydederek, “Türkiye’de üretimi ve organize sanayi bölgelerini destekleyen herkes kazanır. Çünkü, Türkiye üretimle ve ihracatla büyüme rotasını seçmiş bir ülke. Organize sanayi bölgelerimiz, Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri olarak hedefimiz Cumhuriyetin ilk yüzyılında olduğu gibi, ikinci yüzyılında da Türk sanayisine lokomotiflik yapma vizyonumuzu geliştirerek sürdürmek. Bu hedefe ulaşmak için, üretim dostu olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Panel oturumları

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ilk panelde Kayahan Hidrolik Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz, Daxler Energy Genel Müdürü Yunus Emre Tarhan, KOSGEB Sürdürülebilirlik Destekleri Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Alper Akgül ihracat ve üretimin geleceğini ele alırken; ikinci oturumda İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş,  MEXT Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Barış Arıkan, Murat Çankırlı İnşaat Makine Genel Müdürü Murat Çankırlı, KOBİ’lerin ikiz dönüşüm sürecine dair değerlendirmelerini paylaştı. 

İş Bankası'ndan 100 milyar TL'lik duyuruİş Bankası'ndan 100 milyar TL'lik duyuru

 

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ‘Okur Buluşmaları’ başlıyorTürkiye İş Bankası Kültür Yayınları ‘Okur Buluşmaları’ başlıyor

 

İş Bankası’ndan “Dünya Çiftçi Kadınlar Günü”nde ilham veren hikayelerİş Bankası’ndan “Dünya Çiftçi Kadınlar Günü”nde ilham veren hikayeler

 

 Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu için geri sayım başladı Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu için geri sayım başladı

 

İş Bankası turizm sektöründe büyümeye hazırlanıyorİş Bankası turizm sektöründe büyümeye hazırlanıyor

 

Sezgin Yılmaz: İş Bankası ülkemizin geleceği için turizme destek vermeyi sürdürecekSezgin Yılmaz: İş Bankası ülkemizin geleceği için turizme destek vermeyi sürdürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)