BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Erdoğan'dan talimat----

İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Erdoğan'dan talimat

İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Erdoğan'dan talimat
13 Şubat 2020 - 10:02 www.finansgundem.com

AK Parti MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hazırlanan taslakla ilgili olarak ise "Tekrar çalışın ve bir an önce getirin" talimatını verdiği öğrenildi

AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, devire ilişkin hazırladığı taslak konusunda sunum yaptı.

Canikli’nin sunumu sırasında, Atatürk’ün el yazısıyla kaleme aldığı vasiyeti ile CHP hisseleriyle ilgili Menderes dönemindeki tartışmalara ilişkin Meclis tutanakları ekrana yansıtıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, sunumda, Siyasi Partiler Yasası’na göre partilerin bu şekilde mal varlığının olamayacağı savunulurken, CHP’nin bu hisseler üzerinden taşınır ve taşınmazlarının, hatta zeytinliğinin bile bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Hazırlanan taslakta CHP'nin bankadaki yönetim kurulu üyelikleri sona eriyor
Taslağa göre CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri Hazine’ye devredilirken, CHP’nin bankadaki yönetim kurulu üyelikleri de sonlandırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hisse devri yöntemine ilişkin farklı görüşlerin dillendirildiği toplantıda, Canikli’ye, "Tekrar çalışın ve bir an önce getirin" talimatını verdi.

Canikli’nin iki seçenekli bir çalışma hazırlayıp 17 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuyla ilgili bir sunum yapması planlanıyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Melih13 Şubat 2020 15:33

    Değirmenin suyu kurudu sata sata elde birşey kalmadı en sonunda iş Bankasına göz diktiler Ülkemizi kefensiz gömecekler.

  • Kaptan13 Şubat 2020 14:51

    Yıllardır aynı şeyi soruyoruz. Bir siyasi partinin bir bankada nasıl hissesi olur? Ayıptır ya ayıp. Bi de utanmadan sıkılmadan sanki normal bişeymiş gibi savunuyorsunuz. Takım tutar gibi parti tutulmaz ve hiçbir siyasi parti herhangi bir bankada hisseye sahip olamaz. Göz kulak oluyormuş. Çocuk mu kandırıyorsunuz yoksa bizi aptal mı zannediyorsunuz?

  • Aa13 Şubat 2020 21:03

    Bu yorumu okuyana kadar zannetmiyorum.

  • Agah var13 Şubat 2020 17:58

    Sata sata sıra ona geldi sat baba sat

  • Gerçekleri bilelim ona göre değerlendirelim 13 Şubat 2020 11:36

    Hisseler T.C. Hazinenindir, temetttüleri İKİ T.C. Kurumuna aktarılır. Bu kadar. CHP neresinde? Yönetim kuruluna üye atar, o iki T.C. Kurumunun temeytülerinin ziyan edilmesini engeller, göz kulak olur. CHP'nin zeytinliği yoktur, İş Bankasının vardır.

  • BİR DÜŞÜNCE13 Şubat 2020 10:55

    siyasi partilerin mal varlığının olup olamayacağı, ATATÜRK ün vasiyetinin çiğnenmesi gibi konular bir kenara bırakılırsa,  bu durum devlete artı bir değer getirmemektedir, zira CHP payları zaten devletin kurumlarına aktarılmaktadır, geriye bir sebep kalıyor, o da Erdoğan ın CHP nin iş bankası yönetiminde bulunmasını hazmedememesi, siz  devleti parti devleti haline getirdiniz, CHP nin kaldı ki ATATÜRK ün vasiyetine rağmen işbank ın yönetiminde bulunması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor.