BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİŞ BANKASI DA 'TEK NOKTA'YA SICAK BAKIYOR----

İŞ BANKASI DA 'TEK NOKTA'YA SICAK BAKIYOR

İŞ BANKASI DA 'TEK NOKTA'YA SICAK BAKIYOR
12 Haziran 2009 - 09:16 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre bankaların oluşturmaya çalıştığı 'Tek Nokta' ATM ağına katılmayan İş Bankası'da ikna olmuş.

İş Bankası da ‘Tek Nokta’ya sıcak bakıyor Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) bir süredir ATM ağını ortaklaşa kullanmaları için bankaları ikna etme çabaları, önemli ölçüde sonuç veriyor. Anımsanacağı üzere Ziraat Bankası’nın BKM’nin ‘Tek Nokta’ adıyla oluşturmaya çalıştığı bu ATM ağına girme çabalarına olumlu yanıt verdiği, İş Bankası’nın ise sıcak bakmadığı geçtiğimiz günlerde yazılmıştı. Ancak geçen hafta içinde İş Bankası’nın da ‘Tek Nokta’ya girme konusunda ikna edildiğini öğrendim. Taraflar bu konuda kesin bir açıklama yapmasalar da İş Bankası yönetiminin konuya daha sıcak baktığı söyleniyor. Bilindiği gibi mevcut durumda bankacılık sektöründe iki ATM paylaşım ağı bulunuyor. Akbank, Garanti, Vakıfbank, Fortis ve Yapı Kredi’nin oluşturduğu “Altın Nokta”nın 7 binin üzerinde ATM’si var. Buna karşılık HSBC, Halk Bankası, Bank Asya, Albaraka Türk, Denizbank, Finansbank, ING Bank, Citibank, Kuveyt Türk, TEB, Tekstilbank, Eurobank Tekfen, Türkiye Finans Katılım Bankası, Alternatifbank, Anadolubank, Turkish Bank, Millennium Bank, Şekerbank ve T-Bank’ın içinde olduğu 19 bankanın oluşturduğu “Ortak Nokta”nın ATM sayısı ise 8 bin 674. Ülke çapında yaygın ATM ağı olan İş Bankası ve Ziraat Bankası ise bugüne kadar her iki sistemin de dışında kalmayı tercih ediyorlardı. Ziraat Bankası’nın ‘evet’ demesiyle ‘Tek Nokta’ konusunda önemli bir aşama kaydeden BKM, İş Bankası’nı da ikna etmek için yoğun bir çaba gösteriyordu. Edindiğim bilgilere göre BKM’nın bu çabaları sonuç vermiş ve İş Bankası büyük ölçüde ikna edilmiş. İş Bankası’nın ikna edilmesinde Ziraat Bankası’nın ‘evet’ demesi de oldukça etkili olmuş. Ziraat Bankası’nın diğer hiçbir bankanın şube ve ATM’i olmayan 400 noktada ATM’i olduğunu söyleyen bir bankacı kaynağım, Ziraat Bankası’nın ‘Tek Nokta’ya evet demesinin İş Bankası’nın ikna edilmesinde belirleyici olduğunu belirterek, “Bu iş yüzde 90 bitti, artık geri dönüş yok” diyor. Edindiğim bilgilere BKM’nın ‘Tek Nokta’ için hazırladığı protokoller bankalara gönderilmiş. Her banka bu protokulu inceleyip, varsa itiraz ve önerilerine ekleyip BKM’ye geri döndükten sonra protokole son şekli verilip, imzalanacak. Ondan sonra da Altın Nokta ve Ortak Nokta’nın yerine Ziraat Bankası ve İş Bankası’nın da dahil olduğu ‘Tek Nokta’ devreye girecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)