Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İran'da tanınmış bir insan hakları savunucusu olan Kianoosh Sanjari, tutuklu kişilerin serbest bırakılması için çağrısına yanıt alamayınca yüksek bir binadan atlayarak hayatına son verdi.
Sanjari, ölümünden önce sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla İran rejimine çağrıda bulunarak, dört siyasi tutuklunun serbest bırakılmasını talep etti. Sanjari, çarşamba günü yerel saatte akşam 7’ye kadar hükümete süre verdiğini açıkladı.
İlk paylaşımında, “Eğer Fateme Sepehari, Nasreen Shakrami, Tomaj Salehi ve Arsham Rezaei bugün saat 19:00’a kadar serbest bırakılmazlarsa, Hamaney ve ortaklarının diktatörlüğüne karşı protesto amacıyla hayatıma son vereceğim” şeklinde yazdı.
Bu sürenin dolması sonrası yaptığı son paylaşımında ise "İranlıların bir gün uyanıp köleliğin üstesinden gelmesini" dilediğini söyledi.
Sanjari, "Protesto, her İran vatandaşının hakkıdır. Hiç kimse fikirlerini ifade ettiği için hapse atılmamalı" ifadelerini kullandı.
(FOTOĞRAFLAR SANJARİ'NİN RESMİ X HESABINDAN ALINMIŞTIR)
BBC Türkçe'nin haberine göre, Sanjari’nin serbest bırakılmasını istediği dört mahkum Mahsa Amini protestolarına katıldıkları için yargılanmıştı.
İranlı hak savunucusu Hossein Ronaghi, Sanjari’yi andığı X paylaşımında, “Kianoosh Sanjeri sadece bir isim değil, yıllarca süren acının, direnişin ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür” ifadelerini kullandı.
Annesine bakmak için dönmüştü
1999 ile 2007 arasında defalarca tutuklanan Kianoosh Sanjari, sonrasında İran’ı terk etti. Norveç'te sığınma hakkı aldı. Sonrasında ABD merkezli Voice of America'nın Farsça servisinde çalıştı. 2016 yılında annesine bakmak için İran'a döndü ve tutuklandı.
Siyasi tutukluların hapsedildiği Evin Cezaevi’nde 11 yıla mahkum edildi. 2019 yılında tıbbi gerekçelerle kefaletle serbest bırakıldı ve ardından da bir psikiyatri hastanesine kaldırıldı. Mahkumiyeti sırasında kendisine elektrik şoku verildiğini, yatağa zincirlendiğini ve kendisine madde enjekte edildiğini iddia etti.
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden İsrail'e savaş suçları iddiası
Ukrayna Başsavcısı: 80 binden fazla insan hakları ihlali tespit ettik
İran: İngiltere insan hakları konusunda vaaz verecek durumda değil
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.