Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Iran, uluslararası yaptırımların kalkmasının ardından Batılı şirketlerden havacılık ürünleri almaya devam ediyor. İranlı yetkililerin açıklamalarına göre, Fransız Airbus firması ve İran arasında 48 adet sivil kullanıma yönelik helikopter alımında anlaşmaya varıldı
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Asghar Fakhrieh Kashan, ülkenin günlük gazetesi Financial Tribune'a yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın 45 adet HEMS (Hızır Acil Helikopteri) satın almayı planladığını belirtti.
Geriye kalan 3 helikopterin de Liman ve Denizcilik İşletmeleri tarafından arama kurtarma hizmetleri için kullanılacağı vurgulandı. Airbus ise potansiyel müşterilerle olan veya olmayan müzakereler hakkında yorum yapmayacağını söyledi.
NÜKLEER ANLAŞMADAN SONRA PEŞPEŞE ALIMLAR
ABD, Rusya, Çin, Büyük Britanya, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 Grubu ile İran arasında 2015 temmuz ayında 159 sayfalık bir nükleer anlaşmaya varılmış ve 2016 yılı başından itibaren anlaşmaya konarak İran'a yönelik uluslararası yaptırımlar kaldırılmıştı.
İran, bu süre zarfında uluslararası pazardan 200'den fazla uçak satın aldı. Ülkenin devlet kontrolündeki havayolu şirketi Airbus'tan 100, ABD'li rakibi Boeing'den ise 80 uçak ve 536 milyon dolar karşılığında da 20 ATR turboprop satın almıştı.
TRUMP KUŞKULU
ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerdeİran'ın 2015 anlaşmasıyla nükleer silah programının azalttığına inanmadığını söylese de, Tahran yönetiminin uçak satın alımları karşısında Washington'un bir önlemi olup olmayacağını belirtmemişti.
Haziran ayında Fransız Airbus, diğer iki İranlı hava yolu firmasının da Paris Airshow'da 73 uçaklık bir son dakika anlaşması yapıldığını duyurmuştu. Financial Tribune bu anlaşmayla 48 helikopterlik alımın birleştirilmeye çalışıldığını da iddia ediyor.
İran birkaç gün önce de bir diğer Fransız firması Renault ile otomobil üretimi için 660 milyon euro yatırımla Tahran'da fabrika kurulması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.