Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hüseyin Emir Abdullahiyan, görüşmede İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 29 Haziran'da yapılan görüşmeye işaret ederek, ülkesinin Ukrayna'daki savaşa karşı duruşu ve savaştan kaçınmanın gerekliliği konusundaki tutumunu yinelediğini belirtti.
İran'ın Ukrayna'daki savaşı durdurmak için diplomatik çözüme katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyleyen İranlı Bakan, "Krizin köklerine dikkati çekerken savaşa başvurulmasına karşı olduğumuzu ve savaşı sorunları çözmek için uygun bir yöntem olarak görmediğimizi en baştan deklare ettik" ifadelerini kullandı.
İran ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin daima dostluk, saygı, karşılıklı çıkarlar ve iş birliği çerçevesinde sürdürüldüğünü belirten Abdullahiyan, "Karadeniz'de tahıl taşıma koridoru açılması için yapılacak bir anlaşmaya katkı sağlamaya hazırız" dedi.
Kuleba: Her türlü yardımı kabul etmeye hazırız
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise ülkesine yönelik savaşa muhalefetinden dolayı İran'a teşekkür ederken Kiev hükümetinin savaşı sona erdirmek için her türlü yardım ve siyasi desteği almaya hazır olduğunu aktardı.
Tarım ve tahıl konusu dahil olmak üzere ikili ilişkilerin çok yönlü genişlemesine hazır olduklarını dile getiren Kuleba, Tahran ve Kiev arasındaki yapıcı ilişkilerin geliştirilmesi için diyaloğun devamının önemine değindi.
Birbirlerini başkentlerine davet ettiler
Ülkesindeki savaşla ilgili son gelişmeleri de İranlı mevkidaşıyla paylaşan Kuleba, Rusya ile muhtemel müzakereler için şartların zor olduğunu bildirdi.
Görüşme sonunda Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, mevkidaşını Kiev'e davet ederken Abdullahiyan da Kuleba'yı Tahran'a davet etti.
Tahıl krizine karşı önlemler
Dünyanın en büyük tahıl üreticileri Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın gıda krizine dönmesini engellemek için Birleşmiş Milletler, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'nin katılımıyla bölgedeki milyonlarca ton tahılın dünya pazarına taşınması planlanıyor. Taslak aşamasındaki plana göre tahıl ürünleri Karadeniz'den geçerek dünya pazarlarına ulaştırılacak.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 23 Haziran'da, sürecin harekat merkezinin İstanbul'da kurulması konusunda anlayış birliği olduğunu açıklamıştı.
Stoltenberg: Tahıl krizinin çözümünde Türkiye çok önemli rol oynuyor
G7'den tahıl koridoruna destek
ABD'den tahıl krizinin çözümü için Türkiye'nin çabalarına övgü
Bakan Akar'dan "tahıl koridoru" açıklaması
Tahıl koridorundan ilk Türk gemisi geçiyor
'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.