BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİran ile anlaşma Hindistan'a yarayacak----

İran ile anlaşma Hindistan'a yarayacak

İran ile anlaşma Hindistan'a yarayacak
26 Kasım 2013 - 01:08 www.finansgundem.com

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Manukyan, İran rafinerilerinin izin verilen petrol ihracatını gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi

İran'ın 5+1 ülkeleriyle nükleer programını büyük ölçüde dondurma konusunda anlaşmaası dünyada en çok petrol piyasasını etkiledi. Anlaşma İran'a petrol yaptırımlarında herhangi bir değişiklik öngörmese de ilerleyen zamanda bu konuda da yumuşama beklenmesiyle petrol fiyatlarında büyük geri çekilmeler yaşandı. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan ise mevcut durumun en çok Hindistan'a yarayacağını söyledi.

Hürriyet'teki habere göre, Ortadoğu'daki petrol arzına en hassas verilerden Brent petrolde düşüş anlaşmanın açıklanmasından sonra yüzde 2.6'yı buldu. Brent petrol 2.85 dolar düşerek 108.20 dolara kadar geriledi. Uzmanlar önümüzdeki günlerde Brent petrolün 106 ile 109 dolar arasında seyretmesini bekliyor. ABD ham petrolünde ise 95 sent kayıp yaşandı ve ham petrol 93,90 dolara geriledi.

İran'ın ABD ile birlikte dünyanın diğer süper güçleriyle vardığı anlaşmaya göre petrole yönelik yaptırımlar kalkmıyor. Ancak İran'ın mevcut yaptırımlarla gerçekleştirildiği 4.2 milyar dolarlık ihracatın transferine izin verilecek.

"BU İŞTEN KARLI ÇIKACAK ÜLKE HİNDİSTAN"
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan anlaşma sonucu aşırı bir fiyatlama olması için İran petrollerinin geri döneceğine yönelik algı gerektiğini belirtti. Manukyan "2012’ye göre 1.0-1.5 mn varil atıl kapasite var ancak bu da hemen piyasaya dönemez. Iran'ın rafinerileri de oldukça geri ve teknolojik olarak sorunlu. Bu nedenle yabancı yatırıma açık hale gelmesi gerekiyor ki buna henüz izin verilmiş değil. AB’nin sigorta konusundaki ambargosunu hafifletmesi Hindistan başta olmak üzere bazı ülke rafinerilerini rahatlatacaktır. İran petrolü "ağır" olarak kategorize ediliyor ve baskı yaratacağı bölge Irak Kerkük ve Rusya Ural. Bu işten karlı çıkacak bir ülke Hindistan. 4 Aralık’ta OPEC toplantısı var ve şu anda fiyatlar önceki toplantının altına gerilediğinden üyeler destek çıkmak isteyebilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)