Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre Limanlar ve Denizcilik Teşkilatı, 27 Mayıs'ta Devrim Muhafızları Ordusu tarafından Basra Körfezi'nde el konulan "Delta Poseidon" ve "Prudent Warrior" isimli Yunan petrol tankerlerinde "alıkonulan mürettebattaki bir kişinin serbest bırakıldığı" haberleri üzerine bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, İran tarafından el konulan Yunan gemilerindeki mürettebatın hiçbir zaman alıkonulmadığı ileri sürülerek, söz konusu mürettebatın İran yasaları ve uluslararası denizcilik sözleşmelerine göre gemilerindeki faaliyetlerini ve görevlerini yürüttüğü kaydedildi.
İran'ın, el konulan gemilere ve mürettebata "insani görevler ve uluslararası yükümlülükler doğrultusunda armatörlerle iş birliği halinde gerekli tüm hizmetleri sağladığı" ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Yunanistan'da el konulan "Lana" isimli İran gemisinin kargo sahibinin şikayetinin değerlendirilerek "Delta Poseidon" ve "Prudent Warrior" isimli petrol tankerlerinde el konulan yüke ilişkin kararın yargı merci tarafından incelendiği bildirildi.
Yunanistan, ABD'nin talebiyle İran petrolüne el koymuştu
Yunanistan, 25 Mayıs'ta ABD'nin talebi üzerine İran petrolü taşıyan "Lana" adlı petrol tankerini alıkoymuş ve geminin taşıdığı petrole de mahkeme kararıyla el koymuştu.
Yunanistan'ın gemiyi alıkoyma kararına İran tepki göstermiş, Yunanistan'ın Eğriboz Temyiz Mahkemesi, "Lana" adlı tankere 28 Haziran'da seyir izni vermişti.
Ancak petrolüne el konulması nedeniyle söz konusu tanker Yunanistan'dan ayrılmamıştı.
İran da Basra Körfezi'nde iki Yunan gemisini alıkoymuştu
Bunun üzerine İran Devrim Muhafızları Ordusu da 27 Mayıs'ta Basra Körfezi'nde Yunanistan'a ait "Prudent Warrior" ve "Delta Poseidon" isimli iki petrol tankerini alıkoymuştu.
İran, tankerlerdeki yaklaşık 1,8 milyon varil petrole de el koymuştu.
İran: Azerbaycan-Ermenistan sınırında değişik kabul edilemez
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.