Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Borçlarını ödemek için çare ararken, internette gördüğü ilan üzerine böbreğini satmak için Antalya’dan İstanbul’a gelen Mustafa S. (33), Fatih'te polisin kontrolü sırasında sahte kimlikle yakalandı. Mustafa S.’nin itiraflarıyla, organ mafyası ortaya çı-karılıp çökertildi. Çetenin, 25 bin liraya aldığı organı 70 bin TL’ye sattığı öğrenildi
Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre Gözaltına alınan Mustafa S., polis sorgusunda böbreğini satmak için İstanbul’a geldiğini itiraf etti. Mustafa S., organ mafyasının deşifre edilmesi için polise bildiklerini anlatmayı kabul etti. Gencin verdiği bilgiler üzerine yapılan operasyonla, sahte kimliklerle başkalarına ait böbrekleri satan organ mafyası ortaya çıkartıldı. İstanbul’da düzenlenen operasyonda, çete lideri Lokman S. ile çete üyeleri M.K., G.Y., H.S. ve H.G. kıskıvrak yakalandı.
‘25 BİN TL BORCUM VARDI’
Böbreğini çeteye satmak isteyen Mustafa S., yaşadıklarını HABERTÜRK’e şöyle anlattı: “Antalya’da camcılık yapıyorum. 15 yaşımdayken babamı kaybettim. Ailemin sorumluluğu omuzlarıma bindi. Evliliğim, parasızlık nedeniyle bitti. İzmir’de okuyan kardeşlerime para gönderemedim. Beni arayıp ‘Bizi evden attılar, arkadaşlarımızın yanına sığındık’ dediler. Piyasaya 25 bin lira borçlanmıştım. Çare ararken, internette 25 bin TL’ye böbreğini satanların ilanlarını gördüm. İstek gönderdim. Benden vesikalık fotoğraf istediler. Çektirip onlara attım.”
Daha sonra bir kişinin otobüs bileti gönderdiğini ve İstanbul’a geldiğini anlatan Mustafa S., “Beylikdüzü’nde bir eve götürdüler. Beni karşılayan kişi, üzerinde fotoğrafım bulunan sahte kimlik kartını bana verdi. ‘Senin yeni ismin bu’ dedi. Evde 5 kişi daha vardı. Hepsi zor durumdaydı. Bizi götürdükleri evden hava almak için dışarı çıktım. Polis uygulamasına denk geldim. Ehliyetimi verdim, polis cüzdanımdaki sahte kimliği de gördü. Gözaltına alındım” dedi.
AMELİYATHANEYE POLİS BASKIN YAPTI
Mustafa S. şöyle devam etti: “Böbreğimi satmak için İstanbul’a geldiğimi ve çete üyelerinin kimliği verdiğini söyledim. Polis, çeteyi ortaya çıkarmak için onlara yardımcı olmamı istedi. O andan sonra her adımı polise bildirdim. Sivil polisler hastanede, sokakta nereye gitsek bizi izledi. 10 gün kadar hastane tahlillerimiz devam etti. Tam nakillerin yapılacağı gün polis operasyon düzenledi. Böbrek nakli olacak kişi ile bizi fark ettirmeden ameliyathaneden çıkarttı. Biz ameliyathanedeymişiz gibi yaparak organ mafyasını suçüstü yakaladı.”
Polise yardımcı olarak organ mafyasını ortaya çıkaran Mustafa S.’ye yapılacak soruşturma kapsamında dava açılıp açılmayacağı belli olacak.
70 BİN LİRAYA SATIYORLAR
Gözaltına alındıktan sonra lideri ve üyeleri mahkemece tutuklanan çetenin yöntemi de ortaya çıkartıldı. Buna göre çete üyeleri, sosyal medya üzerinden maddi zorluk yaşayan ve böbreğini satılığa çıkaran kişilerle ileti- şim kuruyor. Daha sonra 20-25 bin TL karşılığında böbreği alarak sahte kimliklerle başka bir hastaya 70 bin TL para karşılığında nakil yaptırıyor. Çete üyelerinin böbreğini satan kişiye organ nakli olacak kişinin bir yakınının ismiyle sahte kimlik çıkartıyor. Böylece nakil “Organ Etik Kurulu”na müracaat etmeden yapılıyor.
Sosyal medyadan başta böbrek olmak üzere yapılan organ satışı da polis tarafından soruşturuluyor. Polisin operasyonlarına rağmen, organlarını satmak isteyen kişiler sosyal medya üzerinden grup oluşturarak ilan veriyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.