<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİnternet yükselse de şube hâlâ kral----

İnternet yükselse de şube hâlâ kral

İnternet yükselse de şube hâlâ kral
26 Temmuz 2013 - 16:30 www.finansingundemi.com

874 banka müşterisiyle yüz yüze yapılan araştırma, bankaların alternatif dağıtım kanallarının kullanımıyla ilgili önemli ipuçları içeriyor

Araştırma şirketi TNS, 27 Nisan-6 Haziran tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de 874 kişiyle yüz yüze görüşerek bir araştırma yaptı. TNS’nin “Alternatif Dağıtım Kanalları” (ADK) Araştırması, banka müşterilerinin tercihleri hakkında ilginç tespitler içeriyor.
Araştırma sonuçlarına göre, bankacılık müşterilerinin son bir ayda en az bir kez hizmet aldıkları bankacılık kanallarının başında % 88 ile şubeler geliyor. Şubeleri sırası ile ATM (% 69), internet (% 46) ve telefon (% 33) kanalları takip ediyor. Son bir ay içerisinde en az tercih edilen bankacılık kanalı ise % 24 mobil bankacılık... 
Bilinirlik açısından da şube % 49 oranla ilk sırada yer alıyor. Görüşülen müşterilerin bankacılık kanalları hakkında bilgi kaynaklarında da şubeler ilk sırada yer alıyor. Yani insanlar, bankacılıkla ilgili en çok bilgiyi % 49 oranla şubelerden alıyor. Şubeleri % 46 ile televizyon, % 36 ile internet, % 18 ile de bankaların dağıttığı broşürler izliyor.
İNTERNET YÜKSELİŞTE, MOBİL ŞİMDİLİK UMUT VERMİYOR
Araştırmaya göre internet bankacılığını en çok erkekler, 25-30 yaş grubundakiler, C1 sosyal sınıf mensupları, lise ve üzeri eğitim düzeyindekiler kullanıyor. Internet bankacılığını kullanma nedenlerinin başında zaman tasarrufu sağlaması, güvenilir olması ve kullanımının kolay/anlaşılır olması başı çekiyor. İnternet bankacılığını kullananların en sık yaptıkları bankacılık işlemlerinin başında ise “hesap bakiyesi/hareketi inceleme” ve “fatura ödeme/ödeme talimatı verme” geliyor.
Telefon bankacılığı kullanımı C1 ve C2 sosyal sınıf mensupları, 18-24, 25-30 yaş grubu ile lise ve üniversite mezunlarında yoğun olarak görülüyor.
ATM bankacılığı kullanımı C1-C2 sosyal sınıf mensupları, 18-24 ve 25-30 yaş grubu ile lise ve üniversite mezunları arasında yaygın. Alınan ATM bankacılığı hizmetinden belli başlı memnun olma nedenleri “hızlı erişim sağlanması, yaygın olması, kullanımı kolay/anlaşılır olması” şeklinde.
Mobil bankacılık kullanımı ise yine C1-C2 sosyal sınıf mensupları, 18-24 ve 25-30 yaş grubu ile lise ve üniversite mezunlarında yoğun olarak görülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)