BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİnternet esprisinin NFT'si 400 bin dolara satıldı----

İnternet esprisinin NFT'si 400 bin dolara satıldı

İnternet esprisinin NFT'si 400 bin dolara satıldı
06 Nisan 2021 - 07:30 www.finansgundem.com

2012 yılında meşhur olan "Overly Attached Girlfriend" görselinin NFT'si, 200 ETH karşılığında satıldı

Dijital koleksiyon ürünlerine olan ilgi günbegün artıyor. Non-fungible token (NFT) ismi verilen, benzersiz dijital varlıklar rekor fiyatlara el değiştiriyor.

2012 yılında "Overly Attached Girlfriend (Aşırı Bağlanmış Kız Arkadaş)" ismiyle internet şakası olarak paylaşılan görsel, Foundation isimli açık artırma platformunda 200 ETH karşılığında satıldı.

Görselin değeri, 412.912 dolar olarak hesaplanıyordu. 4 Nisan tarihinde sonuçlanan açık artırmanın kazananı; dijital sanat eserlerini edinerek NFT balinasına dönüşen uluslararası multimedya şirketi 3F Music'in CEO'su Farzin Fardin Fard oldu.

"Teşekkürler internet"

Görselin kahramanı olan 29 yaşındaki Laina Morris, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında alıcıya teşekkür etti. Mesajında "Siz çılgınsınız!" vurgusunu yapan popüler internet siması şöyle yazdı:

"Bunun hayatımı nasıl değiştireceğini tahmin bile edemezsin. Ciddiyim. İnanılmaz derecede minnettarım ve yine de aklım bir türlü almıyor. Çok garip. Çok havalı. […] Teşekkürler internet."

Morris, 2012 yılında Justin Bieber'ın "Boyfriend" isimli şarkısına bir parodi çekmiş, kısa sürede internet fenomeni olmuştu.

Aşırı kontrolcü kız arkadaşla ilgili komik sözlerinin yer aldığı videodaki Morris'in tüyler ürpertici bakışı, popüler bir internet şakasına dönüştü.

Non-fungible token (NFT) nedir? Nasıl çalışır?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi geliştikçe alışılmışın dışında token ve coin çeşitleri de karşımıza çıkıyor. Blockchain üzerinde yer alan verilerin güvenilirliği ve değiştirilemez oluşu yeni fikirlerin doğmasına olanak tanıdı. (tr.cointelegraph.com)

Dünyanın en pahalı tablosu NFT olarak satışta

 

NFT: Benzersiz eserler mi, pahalı bir çılgınlık mı?

 

Saba Tümer kahkahasını NFT olarak 90 bin liraya sattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)