Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
BBC tarafından derlenen verilere göre, geçen yıl en az 28 bin 431 göçmen, küçük teknelerle Manş Denizi'nden geçti. 2020'de ise 8 bin 417 kişi göçmen Manş Denizi'ni geçmişti. İngiltere ise geçişleri önlemek için Fransa'da büyük yatırım yapmıştı.
2021'de Manş Denizi'nden en fazla göçmenin geçtiği ay Kasım oldu. Hava sıcaklıklarındaki düşüşe rağmen Kasım ayında en az 6 bin 869 kişi İngiltere'ye ulaştı. Aynı ay bir başka rekor daha kırıldı. Sadece bir günde 33 tekne İngiltere kıyılarına ulaştı. Bu teknelerle 1185 kişi İngiltere'ye geldi. 24 Kasım'da ise bir göçmen teknesinin batması sonucu en az 27 kişi hayatını kaybetti.
İngiltere'de tartışmalı yasa tasarısı
İngiltere hükümeti ise yasa dışı yollardan ülkeye girmeyi suç kapsamında almayı planlıyor. Hükümetin hazırladığı Vatandaşlık ve Sınır Yasa Tasarısı yasalaşırsa, insan kaçakçılarına da ömür boyu hapis cezası verilebilecek.
İçişleri Bakan Yardımcısı Tom Pursglove, "Hükümet yasalarımızın açık bir şekilde kötüye kullanılmasına son vermek için zor kararlar aldı" dedi. Pursglove, ''Lordlar Kamarası, Vatandaşlık ve Sınırlar Yasası'nı ne kadar erken onaylarsa, bu reformlar o kadar çabuk hayata geçirilecektir'' diye konuştu.
İngiltere'de mültecilere ve sığınmacılara destek veren uluslararası yardım kuruluşu Refugee Action'ın CEO'su Tim Naor Hilton ise daha sert önlemlerin insanları bu yolculukları yapmaktan alıkoymayacağını söyledi.
Naor, hükümetin mültecilere sığınma talebinde bulunmaları için daha fazla imkan sağlamadığı sürece insan kaçakçılarının kâr etmeye devam edeceğine inandığını vurguladı: "Hükümet, Mülteci Karşıtı Yasa Tasarısı ile bu tehlikeli ve duygusuz politikayı meşrulaştırmak istiyor. Bu, yalnızca daha fazla insanın boğulmasına yol açacak. Artık uyanmaları ve bu tasarıyı ortadan kaldırmaları gerekiyor."
İnsan kaçakçılığı olayları değişti! İşte yeni taktikler...
İngiltere bankaları insan kaçakçılığını tespit edemiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.