Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Brexit’in ardından İngiltere’nin finansal teknoloji (fintek) sektörüne yönelik hükümet tarafından desteklenen incelemede, hızla büyüyen sektörü desteklemek için yetenekli çalışanlara özel vizeler ve İngiltere’nin listeleme kuralları konusunda değişiklikler önerilecek. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak tarafından geçtiğimiz yılın Mart ayında başlatılan inceleme, Worldpay’in eski CEO’su Ron Kalifa tarafından yönetiliyor.
Hükümet Brexit’in ardından gelecekteki stratejilerini planlarken, fintek sektörü kilit önem taşıyor. Londra, Avrupa’nın fintek sektörünün büyük bir bölümü için merkez niteliğindeydi.
Değeri 1 milyar doların üzerinde olan, Revolut, Monzo ve TransferWise gibi “unicorn” şirketlerin merkezleri Londra’da bulunuyordu. Ancak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması gelecek için sorunlar yaratıyor. Sorunlar özellikle de start-up şirketlerinin Avrupa’daki yetenekli çalışanları İngiltere’ye çekmeyi başarıp başaramayacağına odaklanıyor.
Hükümetin yayınladığı verilere göre fintek sektörünün, İngiltere ekonomisinin 7 milyar dolarını oluşturması bekleniyor ve İngiltere’de 60,000 kişiye istihdam sağlıyor. Henüz sonuçlandırma aşamasında olan önerilerin, İngiltere’nin en dinamik şirketlerine yetenekli çalışanları çekebilmek için özel vizelerini içermesi bekleniyor. Aynı zamanda Londra borsasını hızlı büyüyen şirketler için daha çekici kılma amacıyla, listeleme kurallarının değişmesi de gündemde.
Financial Times’ın haberine göre, kuralların “premium” adı verilen borsada listelenen şirketler için çifte sınıf yapısına izin vermesi bekleniyor. Kurucular çoğunlukla, halka arzın ardından şirketin üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayan hisse sahibi olmak istiyorlar. İncelemede yer alan öneriler aynı zamanda, halka arz için minimum arzın %25’ten %10’a düşürülmesini de içerecek.
İncelemede, beş özel alana odaklanıldı: Yetenekler, yatırım, ulusal bağlantılar, politika ve uluslararası çekicilik. İnceleme aynı zamanda İngiltere’de, genellikle inovatif fikirler ortaya koyan üniversitelerde bulunan 10 fintek sektörü “gruplarını” da dahil etme yollarını araştıracak. Bununla birlikte, emeklilik fonları gibi kurumsal yatırımcılara erişimi geliştirmek için de çaba gösterilecek.
İncelemede yer alması beklenen diğer öneriler arasında, hükümet denetimini geliştirme ve fintek şirketlerine destek konuları da yer alıyor. Raporun ise gelecek ay yayınlanması bekleniyor.
Londra bankaları tüm çalışanlarını evine gönderdi
Ünlü yatırım bankasından borsada ‘sat’ önerisi
Euro Bölgesi'nde işsizlik azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.