BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de perakende ziyaretçi sayısı yüzde 7.2 düştü----

İngiltere'de perakende ziyaretçi sayısı yüzde 7.2 düştü

İngiltere'de perakende ziyaretçi sayısı yüzde 7.2 düştü
03 Mayıs 2024 - 08:21 www.finansgundem.com

İngiltere'de mağazalara yapılan ziyaret sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 azaldı. Bu düşüşün, yağışlı havalar ve Paskalyanın erken zamana denk gelmesi nedeniyle yaşandığı tahmin ediliyor.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) ve Sensormatic Solutions IQ tarafından yayınlanan aylık rapora göre, 27 Nisan'da sona eren dört haftalık dönemde mağazalara yapılan ziyaret sayısı (cadde, perakende parkı ve alışveriş merkezi verilerini içeriyor) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 düştü.

Mart ayındaki ziyaretçi sayısı, Paskalya'nın bu yıl mart ayına, 2023'te ise nisan ayına denk gelmesi nedeniyle, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 oranında daha az düşüş gösterdi. Mart ve nisan aylarının birleştirilmiş verileri yine de mağaza ziyaretlerinin yıllık bazda yüzde 4,2 azaldığını ve sektörün zayıf performansını sürdürdüğünü gösterdi.

Sensormatic Solutions danışmanı Andy Sumpter, "Mart ayında Paskalya'nın da etkisiyle artan ziyaretçi performansının ardından, nisan ayında mağaza ziyaretlerindeki cansızlık pek çok perakendeci için bir darbe niteliğinde olacaktır" dedi.

Sumpter, yağışlı havanın özellikle outlet ve outdoor odaklı perakendecileri vurduğunu da sözlerine ekledi. İngiltere'nin hava durumu ajansı Met Office'e göre 2012'den bu yana en yağışlı nisan ayı oldu.

Verilere göre nisan ayında cadde üzerindeki ziyaretçi sayısı yüzde 6,9, perakende parklarındaki ziyaretçi sayısı yüzde 6,2, alışveriş merkezlerindeki ziyaretçi sayısı ise yüzde 7,2 oranında azaldı.

Ayak trafiği raporu, resmi verilerin Birleşik Krallık'ta perakende satış hacminin mart ayında bir önceki aya göre yatay seyrettiğini göstermesinin ardından geldi.

15 ilde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

 

ECB Ekonomisti Lane: Faiz oranı taahhüdünde bulunmuyoruz

 

S&P, Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Aralık ayına öteledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)