BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de krizi verimlilik mi yaratıyor----

İngiltere'de krizi verimlilik mi yaratıyor

İngiltere'de krizi verimlilik mi yaratıyor
23 Aralık 2013 - 07:11 www.finansgundem.com

Financial Times gazetesi yazarı Wolf, İngiltere'deki ekonomik krizin sanayi üretimi ve verimlilikteki düşüşten kaynaklandığını savundu

İngiltere ekonomisindeki krizin finans sektöründen kaynaklanmadığını savunan Financial Times gazetesi köşe yazarlarından Martin Wolf, ülkedeki krizin gerçek sebebin hâlâ bilinmediğine dikkat çekerek, krizin sanayi üretimi ve verimlilikteki düşüşün ekonomideki asıl sorun olduğunu vurguladı.

Wolf, 2007 yılında birçok kişinin söylediği gibi İngiltere'nin sürdürülemez bir borç sarmalına girmediğini aktararak, o dönemde İngiltere'de konut piyasasının ABD ya da İspanya gibi çökmediğini belirtti. Wolf, İngiltere'nin borçlarının da 2007'de G-7 ülkeleri arasında Kanada'dan sonra en düşük oranda olduğuna dikkat çekti.

İngiltere'de ayrıca sorunun çözümünün finansal araçlarda arandığını belirten Wolf, bunun toparlanma için doğru yol olmadığını, sanayi üretimi ve verimliliği artırmanın yollarının bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Sanayideki uzun vadeli trendlere dikkat çeken Financial Times yazarı, 2012 yılında sanayi üretiminin ekonomi içindeki payının yüzde 12'ye indiğini, bunun da 1950-2007 trendlerinin altında olduğunu söyleyerek, bu dönemde iyi bir veri olarak öne çıkan işsizlikteki düşüşe ilişkin “Verimlilikteki düşüşün açık bir göstergesi” ifadelerini kullandı. 
Wolf tüm bu göstergelerden dolayı İngiltere'de sorumsuz bir finansal politika izlenmesinin yanlış olduğunu, politikacıların, talebi ve üretimi destekleyecek adımlar atması gerektiğini savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)