Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Dünya çapında pandemi sürecinden en kötü etkilenenler etnik azınlıklar oldu. İngiltere genelindeki istihdam mahkemelerinde 2020'de ırk ayrımcılığına ilişkin davaların sayısında %48'lik çarpıcı bir artış yaşandı.
Financial News’in haberine göre, bağımsız kamu kuruluşu Advisory, Conciliatoin ve Arbitration Service’in(ACAS) araştırmasında 2020 yılı boyunca İngiltere’deki iş mahkemelerinde ırk ayrımcılığı şikayetlerini ele alan 3 bin 641 davanın görüldüğü belirtiliyor.
Borsa yatırım platformu AJ Bell’in Başkan Yardımcısı ve firmanın ırksal çeşitlilik projesi Diversity Project’in Başkanı Baroness Helena Morrissey konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sorunları tartışmak ve bir şekilde duyulmasını sağlamak için bir fırsat oluştu” dedi.
Morrissey, “Umudum, bunun daha fazla insanın ırk ayrımcılığına maruz kalmaması ve bunun yerine mağdurların son birkaç yıldır şikayetlerini mahkemeye taşımak için artan ilgiden cesaret aldığını hissetmesi, ki bu da pahalı ve beraberinde riskler taşıyor" dedi.
Habere göre İngiltere iş mahkemelerinde 2019’da ırkçılık konulu suçlamaları ele alan 2 bin 464 dava görüldü. Bu durum ülkede son bir yılda iş mahkemelerinde ırkçılık davalarının %48 oranında arttığını gösteriyor.
2021 yılında ise 30 Haziran tarihine kadar aynı sorunları ele alan bin 734 adet dava görüldü.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dava sayılarındaki artış geçen yıl Siyahi Amerikalı George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından hızlı bir şekilde arttı. Black Lives Matter (Siyahların Hayatları Değerlidir) eylemleriyle birlikte dünya çapında çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda şirketlerin girişimlerde bulunması için baskılar arttı.
Finans sektöründe üst düzey yöneticiler ırk ve eşitsizlik konularını dikkate almak zorunda kaldı ve hem kamuoyunda hem de işyerlerinde sorunları tartışmaya açma gibi sorumlulukları doğdu.
Pandemi dönemi etkin azınlıkların en ağır şekilde etkilendiği dönem oldu. İngitere’de Londra’nın kent meydanında kölelik dönemini hatırlatan heykellere karşı çıkılmasıyla doğan protestolar ırk ayrımcılığı tartışmalarını körükledi.
İngiltere Merkez Bankası (BoE), İhtiyati Düzenleme Kurumu (PRA) ve Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımları konusunda ortaklaşa danışmanlık yapmaya başladı. Düzenleyici kurumların makalesinde firmaların çeşitlilik verilerini düzenli olarak bildirmeleri ve üst düzey yönetiminde çeşitlilik ve kapsayıcılık politikalarından doğrudan sorumlu tutulmalarının zorunlu olması öneriliyor.
Güçlü istihdam raporu borsalar için kötü haber
Şirketlerin yönetim kurullarında ırk ayrımcılığı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.