Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşik Krallık'ta Kovid-19 dönemindeki kapanmalar, tüketici alışkanlıklarındaki değişim, artan faiz oranları ve hayat pahalılığı nedeniyle perakende mağazaları, kepenklerini peş peşe indirmek zorunda kalıyor. Ülkenin önde gelen perakende zincirlerinden olan ve 12 bin kişiye istihdam sağlayan Wilko'nun bu ayın başında iflas bildiriminde bulunması, dikkatlerin bir kez daha perakende sektöründeki sorunlara çevrilmesine neden oldu.
İFLASLARIN ARTMASI BEKLENİYOR
Ülke çapında 400 mağazaya sahip Wilko'nun iflas bayrağını çekmesinin ardından gelecek dönemde perakende sektöründeki iflasların sayısının daha da artması bekleniyor. İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) verilerine göre, ülkede son 5 yılda yaklaşık 6 bin mağaza kepenk kapatmak zorunda kaldı.
"HAYALET KASABA" ENDİŞESİ
BRC verilerine göre, Birleşik Krallık'ta bu yılın ikinci çeyreğinde alışveriş merkezlerindeki perakende satış mağazalarının yüzde 17.8'i, alışveriş caddelerindeki mağazaların ise yüzde 13.9'u boş durumda.
Enerji fiyatları ve maliyetler nedeniyle zor günler yaşayan ülkenin eğlence mekânları da iflas rüzgârından etkilenmiş durumda. Haziran ayı itibarıyla ülkede son 12 ayda iflas eden eğlence mekânı sayısı yüzde 80 artarak 729'a ulaştı. Ülkede perakende mağazalarının peş peşe iflas bildiriminde bulunmasıyla alışveriş caddelerinin adeta "hayalet kasabasına" dönüşmesinden endişe ediliyor.
Başkent Londra'da alışverişin kalbinin attığı Oxford Caddesi'nde son birkaç yıl içerisinde Topshop, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Debenhams, Oasis ve Warehouse gibi ünlü zincirler mağazalarını
kapatmak zorunda kaldı. Oxford Caddesi'nde boşalan mağazaların bazılarının yerini, ucuz Amerikan şekerleme dükkânlarının alması ise ülkenin alışveriş kültüründeki değişimin en görünür örneği.
BOOTS 300 MAĞAZA KAPATIYOR
Argos: Mobilya ve eşya zinciri 100 mağazasını kapatacak.
Boots: Ecza ve kişisel bakım ürünleri zinciri, haziran ayında yaptığı açıklamada, gelecek 12 ay içerisinde 300 mağazasını kapatmayı planladığını duyurmuştu.
Mars&Spencer: Ülkenin önemli perakende zinciri bu yıl içerisinde 20 mağazasını kapatmayı planlıyor.
H&M: Bu yılın başında Birleşik Krallık'taki 4 mağazasının kapatılacağını açıkladı.
Superdry: Giyim zinciri yakın zamanda ülkedeki 8 mağazasının kepenklerini indirmek
zorunda kaldı.
Domino's Rusya'dan iflas başvurusu
China Evergrande ABD'de iflas mahkemesine başvurdu
Avrupa'da şirket iflaslarında rekor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.