BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere’de finans çalışanları ırkçılığa karşı ses çıkaramıyor----

İngiltere’de finans çalışanları ırkçılığa karşı ses çıkaramıyor

İngiltere’de finans çalışanları ırkçılığa karşı ses çıkaramıyor
19 Eylül 2024 - 17:08 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar İngiltere’deki son şiddet dalgasının ardından finans çalışanlarının firmalarından aradıkları ırkçılık karşıtı desteği bulamadığını gösterdi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de gerçekleştirilen son bir anket finans çalışanlarının ırkçılık konusunda görüşlerini dile getirmekten endişelendiğini ortaya çıkardı.

Financial News’in haberine göre ağustos ayında İngiltere’nin birçok bölgesinde ırkçılık ve şiddet olaylarının patlak vermesinin ardından Reboot and Opinium tarafından yürütülen araştırmaya 260 İngiltere menşeili finansal hizmetler çalışanı katıldı. Araştırma sonuçları finans çalışanlarının 2011’den bu yana ırkçılık konusunda fikirlerini söylemekten en fazla çekindiği dönemde olduklarını gösterdi.

Anket katılımcılarının yarısından fazlası artan şiddet olaylarından etkilenen çalışanlara destek vermek için bir şirket içi bildiri yayınlandığını söyledi. Ancak çalışanların sadece %8’i firmalarının harici olarak benzer bir mesaj yayınladığını belirtiyor.

İngiltere’deki finansal hizmetler şirketlerinin bu tepkisi 2002’de ABD polisi tarafından öldürülen George Floyd’un ardından ortaya çıkan Black Lives Matters (Siyahilerin Hayatı Değerlidir) hareketini verilen destekle çelişiyor.

2002’deki olaylar sırasında JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ve Goldman Sachs CEO’su David Solomon da dahil olmak üzere birçok banka yöneticisi harekete şiddetli bir şekilde destek vermişti. Şirketler işgücündeki etnik çeşitliliği iyileştirme konusunda sözler vermişti.

Bununla birlikte, Reboot anketine katılan bazı katılımcılar, işverenlerinin İngiltere'deki son protestolara yanıt olarak kamuya açık bir şekilde konuşmanın itibar riskleri konusunda endişeli olduklarını iddia etti. Bu arada bazı kişiler, bunu yapmanın iş beklentilerine zarar verebileceğinden endişe duyuyorlar.

Anket katılımcılarından birisi konuyla ilgili açıklamasında, “İçerisinde olduğum şirketin kültürü bana açıkça konuşabileceğimi hissettirmiyor” dedi. Bir diğer katılımcı ise, “İşverenim şirketin itibar riskleri konusunda endişelenebilir” açıklamasında bulundu.

Diversity Project Başkanı Barones Helena Morrissey işverenlerin özellikle son protestolar sırasında ırkçılık konusunda endişe duyan çalışanlarına yardım edebilmesi için “gitmesi gereken uzun bir yolu” olduğunu söyledi.

Morrissey, "Eylemler kelimelerden çok daha yüksek sesle konuşur, ancak gerçek şu ki, birçok firma, doğru eylemleri gerçekleştirmek şöyle dursun, çalışanlarıyla bu konular hakkında nasıl iletişim kuracaklarından dahi emin değil" dedi.

Finansal hizmetler sektöründe etnik çeşitliliğe odaklanan bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Reboot tarafından yapılan anket, katılımcıların % 47'sinin, protestolar sırasında personelin evden çalışması veya seyahat düzenlemelerini ayarlaması için esneklik sağlayan şirketlerde çalıştığını ortaya koydu.

İngiltere’nin en büyük hukuk firmalarından biri olan Clifford Chance protestolar sırasında hibrit çalışma politikalarını askıya aldı. Firma personelinin kendilerini güvende hissetmemeleri takdirde evden çalışabileceklerini söyledi.

Business in the Community'nin Irk Eşitliği Direktörü Sandra Kerr, "İşverenlerin, tüm çalışanlara açık bir şekilde konuşabilecekleri ve herkese seslerini duyurabilecekleri güvenli alanlar yaratma sorumluluğu vardır. Anket sonuçları, işverenlerin, İngiltere’de tanık olunan son şiddet ve huzursuzluk salgınlarından ciddi şekilde etkilenmiş hissedebilecek Siyahi, Asyalı, melez ve diğer etnik açıdan farklı meslektaşlarını desteklemek için hala uzun bir yolu olduğunu gösteriyor" uyarısında bulundu.

İngiltere'de polis ırkçılığı eleştirileri artıyor!İngiltere'de polis ırkçılığı eleştirileri artıyor!

 

Londra'da karşıt eylemler: Aşırı sağcılar ve ırkçılık karşıtları karşı karşıya!Londra'da karşıt eylemler: Aşırı sağcılar ve ırkçılık karşıtları karşı karşıya!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)