Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiliz The Times gazetesindeki haberde, belli üniversitelerden gelen “yeni mezunlara” çok kolay şartlarla çalışma vizesi verileceği açıklandı.
Belli uluslararası listelerde üst sıralarda yer alan üniversitelerden yeni mezun olanları kapsayacak vize anlaşması ile birlikte lisans ve yüksek lisans mezunlarına 2 yıl, doktora yapmış olanlara ise 3 yıllık vize verilebilecek. Vizeyi alanlar bu sayede çalışma izni de almış olacak.
İngiltere içişleri bakanlığı, mezuniyet üzerinden en fazla 5 yıl geçmesini zorunlu kılarken, kaç yeni mezunun başvurabileceğine dair kota ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
Yeni mezunların ilk 50’deki üniversitelerden mezun olması gerekiyor
Açıklamada, yeni mezunların Times Higher Education, Quacquarelli Symonds World University Rankings ya da Academic Ranking of World Universities isimli üç listeden en az ikisinde ilk 50’de bulunan üniversiteden mezun olmuş olması isteniyor.
İlk 50'de Türkiye’den hiçbir üniversite yok
Şu an güncel listelere göre ABD’den 20 üniversitenin yanı sıra Kanada, Japonya, Almanya, Avustralya, Hong Kong, Çin, Singapur, Fransa, İsveç ve İsviçre’den de eğitim kurumları yer alıyor. Bu listelerin ilk 50 sıralamasında ise Türkiye’den hiçbir üniversite yer almıyor.
Türkiye'den ilk 500'de tek bir üniversite var
En son mart aynında açıklanan Quacquarelli Symonds World University Rankings’in sıralamasında Türkiye’den tek bir üniversite ilk 500’de yer almıştı. Türkiye’deki üniversiteler bu tür listelerde son yıllarda düşüş trendine girdiği için sık sık gündem oluyor.
İçişleri bakanı Priti Patel, bu hamleden dolayı çok heyecanlı olduğunu söylerken, bu sayede yeni yeteneklerin ülke ekonomisine de kazandırılabileceğini söyledi.
Başvuracak yeni mezunların İngilizce konuşma, okuma, dinleme ve yazmada minimum B1 seviyesinde olması istenirken, sicil kaydının da olmaması bekleniyor.(Sözcü)
Dünyanın etkili üniversiteleri açıklandı: Listede Türkiye de var
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.