Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin, serbest ticaret müzakereleri kapsamında, Avrupa Birliği'nin (AB) rekabet politikaları, sübvansiyonları, sosyal koruması ve çevreye ilişkin kurallarını kabul etmek zorunda olmadığını, bu konularda en yüksek standartlara sahip olmaya devam edeceğini söyledi.
Londra Greenwich'te "Britanya'nın Potansiyelini Ortaya Çıkarmak" başlıklı toplantıda konuşan Johnson, İngiltere'nin AB ile yapacağı serbest ticaret müzakeresinin ana hatlarını anlattı.
Johnson, İngiltere'nin, serbest ticaret müzakereleri kapsamında, AB'nin rekabet politikaları, sübvansiyonları, sosyal koruması ve çevreye ilişkin kurallarını kabul etmek zorunda olmadığını, bu konularda en yüksek standartlara sahip olmaya devam edeceğini söyledi.
AB'den Brexit sonrası İngiltere ile müzakere hazırlığı
"Kanada'nınkine benzer bir ticaret anlaşması istiyoruz"
Boris Johnson, net bir seçim yaptıklarını belirterek, "Kanada'nınkine benzer bir ticaret anlaşması istiyoruz. Fakat bunda, çok düşük bir olasılıkla, başarılı olamazsak ticaretimiz mevcut AB'den çıkış anlaşmasına dayalı olacak." dedi.
Yapılacak seçimin "anlaşma ya da değil" şeklinde düşünülmemesi gerektiğini aktaran Johnson, "Asıl soru; AB ile ticari ilişkimiz konusunda görece Kanada mı veya daha çok Avustralya gibi mi bir anlaşmaya varacağız? Her iki durumda da Britanya'nın refaha ereceği konusunda bir şüphem yok. Tabii ki en yakın komşularımızla kuracağımız yeni ilişki, ticaretin çok daha ötesinde olacak." şeklinde konuştu.
Johnson, AB ile güvenlik ve vatandaşların haklarının korunması gibi alanlarda pragmatik anlaşmalar yapılacağını bildirdi.
Zorlu bir müzakere sürecinin yaşanması bekleniyor
İngiltere'nin AB'den çıkış anlaşması kapsamında, 2020'nin sonuna kadar uygulanacak geçiş anlaşması nedeniyle İngiliz ekonomisi üzerinde doğrudan ve sert etkiler görülmesi beklenmiyor.
Bu arada, İngiltere ile AB arasında gelecek 11 ay boyunca son derece zorlu bir müzakere sürecinin yaşanması öngörülüyor. Geçiş sürecinde İngiltere, ortak pazarda kalmaya devam edecek. Mal ve hizmetlerin ticaretinde mevcut statüko da sürecek.
Serbest ticaret anlaşmalarının son derece kapsamlı ve teknik müzakereler içerdiği düşünüldüğünde, 11 aylık sürenin İngiltere ve AB arasında kapsamlı bir anlaşmanın yapılması için yeterli olmadığı belirtiliyor.
İngiltere Başbakanı Johnson, geçiş sürecinin 2020 yılından sonrasına uzatılmaması konusunda kararlı. AB yetkilileri ise kapsamlı bir ticaret anlaşması yapılmasının 2022'ye kadar uzayabileceği öngörüsünde bulunuyor.
AB ile Kanada arasında yapılan serbest ticaret anlaşması görüşmeleri 7 yıl sürmüştü. Anlaşma, 2016 yılında parlamentolar tarafından onaylanmıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.