<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngilizlerin yüzde 90’ı ‘sessiz istifa’ ediyor----

İngilizlerin yüzde 90’ı ‘sessiz istifa’ ediyor

İngilizlerin yüzde 90’ı ‘sessiz istifa’ ediyor
13 Haziran 2024 - 18:26 www.finansingundemi.com

Yapılan son bir araştırma İngiltere’deki çalışanların %90’ının bilerek veya bilmeyerek ‘sessiz istifa’ akımına katıldığını gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gallup’un 2024 küresel işgücü raporuna göre İngiltere’deki çalışanların yalnızca %10’u çalıştıkları işyerlerine bağlı hissediyor. Araştırma ada ülkesinin bu konuda ABD’ye ve birçok Avrupa ülkesine göre geride kaldığını gösterdi.

CNBC’nin haberinde yer alan araştırmaya göre çalışanların %90’ı şaşırtıcı bir şekilde pozisyonlarından kopuk hissediyor. Bu aynı zamanda ülkedeki çalışan nüfusun neredeyse tamamının son birkaç yılın çalışma trendlerinden biri olan ‘sessiz istifa’ akımına uyduklarını da gösterir nitelikte.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 'sessiz istifa' akımı çalışanların işyerleriyle ilişkilerini kesmeseler de asgari ölçekte çalışarak işyerleriyle kendi zihinlerinde bağlantılarını koparmaları anlamına geliyor. Söz konusu akım mutsuz çalışanların iş yavaşlatmasını veya mesai dışı saatlerde işyeriyle ilişiği tamamen kesmeyi bir sorun olarak görmüyor. 

Araştırma İngiltere’deki çalışanların %40’ı her gün stres yaşadıklarını, %27’si ise her gün buhran hissettiklerini gösterdi. Bu Avrupa ülkelerinde ikinci en yüksek oranı işaret ediyor. Ülkedeki çalışan nüfusun %20’si ise her gün öfke hissettiğini bildirdi.

Gallup araştırmasında yer alan veriler 2023’te toplandı. 160’tan fazla ülkede 128.278 yetişkin çalışanla anket yapıldı. Anketler yüz yüze veya telefon üzerinden gerçekleştirildi.

Araştırma raporunda, “İşyerlerine aktif bir biçimde bağlılık hissetmeyen çalışanlar genellikle ekonomik nedenlerden sevmedikleri bir işte sıkışıp kalabilirler. Ekonomik faktörler muhtemelen aktif uzaklaşmada önemli bir rol oynamaktadır. Mevcut iş fırsatlarının, çalışanların kötü hissettikleri pozisyondan ayrılmasına ve daha iyilerini bulmasına izin vermediği sonucuna varıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İngiltere’deki çalışanların yarısından daha azı artık iş bulmak için iyi bir zamanda olduklarını söyledi. Katılımcıların yaklaşık üçte biri ise aktif olarak iş aradıklarını bildirdi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin McKinsey tarafından analiz edilen verilerine göre, ülkedeki çalışanlar iş piyasası konusunda kendilerine güvenmiyorlar. Zira açık pozisyonlar 2022'deki pandemi sonrası zirveden bu yana düşüyor.

Mutlu çalışan yükselen bilanço demek

İngiltere’de Understanding Society’nin 10 bin kişiyle 1991 ve 2022 yılları arası gerçekleştirdiği anket katılımcıların sadece %26’sının iş değiştirmek istediğini gösteriyordu. Ancak McKinsey’e göre bunu söyleyenlerin sadece dörtte biri üç yıl sonra iş değiştirdi, %19’u ise ayrılmak istediklerini söylemelerine rağmen pozisyonlarında kaldı.

Bu, Understanding Society çalışmasıyla birleştirilen McKinsey verilerine göre, şirketlerin işgücünün %20 ila %40'ı sessiz istifa akımındaki çalışanlardan oluşuyordu.

Sessiz istifa ve işe olan bağlılığın yitirilmesi şirketler ve ekonomi için oldukça önemli. Gallup araştırmasına göre düşük katılım seviyeleri küresel ekonomiye 8,9 trilyon dolara mal oluyor. Diğer bir deyişle küresel gayrisafi hasılanın %9’u sessiz istifaya kurban gidiyor.

Raporda bahsedilen Gallup’un 53 sektör ve 90 ülkede 183.000 iş birimiyle gerçekleştirdiği 2024 meta-analizi, yüksek düzeyde çalışan bağlılığına sahip şirketlerin daha iyi bilançolar bildirdiğini ortaya koydu.

Araştırma çalışan refahında %68’lik bir artışın kârlılıkta %23, üretkenlikte ise %13 artış anlamına geldiğini gösteriyor.

Gallup raporunda, “Stres, öfke, endişe, yalnızlık gibi birçok refah unsuru nedeniyle işten aktif olarak uzaklaşmak, işsiz olmakla eşdeğer veya daha kötüdür” deniliyor. Araştırma kendilerini mutlu hisseden çalışanlarınsa şirketlere pozitif etki yarattığına dikkat çekiyor.

Y kuşağının ‘sessiz tatil’ sırrı patronların damarına basıyor

 

İş dünyasında yeni trend: 50 yaş üstü istihdam artıyor!

 

Dünyada yaşanan çatışmalar küresel ekonomiye zarar veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)