Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
İngiltere Başbakanı Boris Johnson 24 Aralık’ta Brexit ticaret anlaşmasını açıkladığında, İngiliz şirketlerinin Avrupa Birliği’yle eskisinden “çok daha fazla iş yapabileceğini” söylemişti.
Johnson, Avrupa Birliği’nden çıkışın ardından İngiltere’nin “refahlığın hakim olduğu, dinamik ve mutlu” bir ülke olacağını öne sürmüş ve şirketlerin tüm dünyayla çeşitli anlaşmalar yapmakta daha özgür olacağını iddia etmişti. Bununla birlikte İngiliz şirketleri Avrupa Birliği’ndeki 450 milyon tüketiciye yönelik ihracatına kesintisiz olarak devam edebilecekti.
İngiltere’nin en büyük ticaret partneri Avrupa Birliği’nden ayrılmasının üzerinden 100 gün geçti ve şirketler Brexit’in ihracatçılar için bir felaket olduğunu söylüyor. CNN’in haberine göre, ihracatçılar Johnson’ın bu durumun “başlangıca özgü bir sorun” olduğu yönündeki açıklamasına karşı çıkarak, daha fazla kayıp yaşanmasının önlenmesi için hükümetin aciliyetle önlem almasını talep ediyor.
İngiltere Ticaret Odası’nın Eşbaşkanı Hannah Essex pazartesi günü yaptığı açıklamada, “hem İngiltere’ye hem de Avrupa Birliği’ne masaya geri oturmaları ve ticaret bariyerlerine çözüm üretmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “ihracatçıların karşılaştığı sorunlar başlangıca özgü problemler değil. Bunlar çözüme kavuşmadığı takdirde İngiltere’nin ihracat sektöründe uzun vadeli ve geri dönüşü olmayan zaaflar yaratacak yapısal sorunlar” ifadelerini kullandı. Brexit ticaret anlaşması, ticaret açısından olumsuzluklar yarattı.
Ancak aynı zamanda Kuzey İrlanda’da son dönemde yaşanan şiddet olaylarına ve artan öfkeye de yol açtı. Brexit müzekereleri esnasında, ticaret ürünlerinin Avrupa Birliği üyesi İrlanda ve İngiltere’ye bağlı Kuzey İrlanda arasındaki geçişi en zor konulardan biri olmuştu.
finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre, 1998 yılında imzalarak 30 yıllık şiddet olaylarına son veren Hayırlı Cuma Anlaşması’nın koşullarına saygı göstermek, İrlanda adasında yeniden bir sınır oluşturulmasının önüne geçmek anlamına geliyordu.
Bunun yerine Johnson Kuzey İrlanda’nın Avrupa Birliği’nin piyasa kurallarına bağlı kalması ve İrlanda denizinde bunun denetlenmesi için bir ticaret sınırı oluşturulmasını kabul etti. Bunun sonucunda ise Kuzey İrlanda’nın İngiltere’nin geri kalanından farklı bir muameleye tabi tutulmasına itiraz edenlerin öfkesi yükseldi.
Johnson 2019 yılında, İngiltere ve Kuzey İrlanda arasındaki ticarette herhangi bir denetimin olmayacağına yönelik söz vermişti. Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta yaşanan isyan ve şiddet olayları ise Kuzey İrlanda’nın karanlık geçmişine geri dönüleceği yönündeki korkuları su yüzüne çıkardı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hayırlı Cuma Anlaşması’nın, Brexit’in kayıplarından biri olmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
İngiltere’de "karışık aşı" denemeleri genişletiliyor
Fon krizi sonrası bankalar denetlenecek
Avrupa'da sanayi üretimi beklentilerin üstünde azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.