BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİNGİLİZ P-SOLVE İSTANBUL OFİSİ AÇILDI ----

İNGİLİZ P-SOLVE İSTANBUL OFİSİ AÇILDI

İNGİLİZ P-SOLVE İSTANBUL OFİSİ AÇILDI
08 Nisan 2009 - 00:16 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre İngiliz Punter Southall Group şirketlerinden, aktüer ve emeklilik fonları konusunda uzmanlığıyla tanınan P-Solve, geçen hafta İstanbul’da ofis açtı.

İngiliz Punter Southall Group şirketlerinden, aktüer ve emeklilik fonları konusunda uzmanlığıyla tanınan P-Solve, geçen hafta İstanbul’da ofis açtı. 2001 yılında kurulan P-Solve, büyük şirketler, emeklilik fonları, sigorta şirketleri, vakıf ve sandıklar gibi finansal yükümlülükleri bulunan kurumlara danışmanlık hizmeti veren bir şirket. Global krizin yaşandığı bir ortamda ağırlıklı olarak finans alanında danışmanlık yapan bir yabancı şirketin Türkiye’de ofis açması oldukça ilginç geldi. P-Solve Türkiye Ofisi yöneticilerinden Nina Pfifer ise zamanlamanın doğru olduğunu düşünüyor. Türkiye’ye ekonomik değer katmak için geldiklerini belirten Pfifer, proje bazında değil, kalıcı olacaklarını söylüyor. Pfifer’in verdiği bigilere göre P-Solve dört iş kolunda hizmet veriyor. Bunlar, danışmanlık, portföy yönetimi, araştırma ve risk yönetimi. Şirket öncelikle yatırımcı ilişkileri ve kurumsal yönetim olmak üzere diğer iş alanlarındaki elde ettiği bilgi birikimini Türk pazarına iletmek için Türk kurumlarına ve hızla büyüyen emeklilik fonu sektörüne danışmanlık, eğitim ve destek hizmetleri sunmayı hedefliyor. Ana şirket Punter Southall Group 40 milyar sterlinlik büyüklükle (yaklaşık 59 milyar dolar) İngiltere’nin dördüncü büyük danışmanlık şirketi. P-Solve’nin çoğu dünyanın önde gelen uluslararası şirketleri olmak üzere 180 müşterisi var. Örneğin Philips’in emeklilik fonlarına danışmanlık hizmeti veriyor. Londra’daki merkezin dışında Boston, Edingburgh’ta ofisleri var. İstanbul’da açılmış olan ofis, P-Solve’un üçüncü uluslararası ofisi; gelişmekte olan piyasalarda ise kurduğu ilk ofis. Şirket yöneticilerinden Selran Çakır, Türkiye’de halka açık beş şirketle çalıştıklarını söylüyor. Geçmişte İş Yatırım’ın halka arzında danışmanlık yapmış. Halen İş Portföy’e emeklilik fonları konusunda danışmanlık yapıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)