BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz Body Shop düzinelerce mağazasını kapattı----

İngiliz Body Shop düzinelerce mağazasını kapattı

İngiliz Body Shop düzinelerce mağazasını kapattı
11 Mart 2024 - 11:20 www.finansgundem.com

İngiliz kozmetik şirketi Body Shop, ABD'deki yan kuruluşunun faaliyetlerini sonlandırdı ve Kanada'daki 33 mağazasında tasfiye satışlarına başladı. Şirket ayrıca, Kanada'da çevrimiçi satışlara odaklanacaklarını duyurdu.

İngiltere menşeli kozmetik devi Body Shop, ABD merkezli iştirakinin 1 Mart itibariyle faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı. Firma, Kanada'daki 105 mağazasından 33'ünde acil tasfiye satışlarına başlayacağını ve "Kanada'nın çevrimiçi ticaret platformu üzerinden satışlara başlayacağını" belirtti. Body Shop'un Kanada'daki diğer şubeleri ise şimdilik faaliyetlerine devam edecek.

Son yıllardaki yüksek enflasyon, geleneksel perakendecilere, özellikle de ağırlıklı olarak alışveriş merkezleri dışında faaliyet gösteren ve mücadele eden orta sınıfı hedefleyen The Body Shop gibi perakendecilere zarar verdi.

Hayvanlar üzerinde test yapılmasını yasaklayan ilk şirketlerden biri

Doğal, sürdürülebilir, etik ve zulüm içermeyen ürünlerle pazarladığı ürünlerle tanınan The Body Shop, 1976 yılında İngiltere'de insan hakları aktivisti ve çevre savunucusu Anita Roddick tarafından kuruldu. Pek çok ürünü için hayvanlar üzerinde test yapılmasını yasaklayan ilk şirketlerden biri olan şirket, 2019 yılında belirli şeffaflık ve çevre duyarlılığı standartlarını karşılayan şirketlere verilen bir isim olan "B Corp" sertifikasına layık görüldü.

2023 yılına gelindiğinde 80'den fazla ülkede 2 bin 500'den fazla perakende noktasına yayıldı ve 60'tan fazla pazarda çevrimiçi olarak satın alınabiliyordu.

Birçok kez el değiştirdi

The Body Shop kuruluşundan bu yana birçok kez el değiştirdi. 2006 yılında kozmetik devi L'Oréal tarafından bir milyar dolardan fazla bir bedelle satın alınmış, 2017 yılında ise bir milyar dolara Brezilyalı şirket Natura'ya satılmıştı.

Marka son yıllarda finansal bir sıkıntının içine girdi. Natura, 2023'ün başlarında yayınlanan bir raporda, The Body Shop'un 2022'de yıldan yıla yüzde 13,5'lik bir düşüşle "karşı rüzgarlarla karşı karşıya" olduğunu vurgulamıştı. Geçen yılın sonlarında The Body Shop, varlık yönetimi grubu Aurelius'a yaklaşık 266 milyon dolara satılmıştı. (Patronlardunyasi)

Kanada kozmetik ürünlerin testini yasakladı

 

Nestle kozmetik devindeki hisselerini satıyor

 

Kozmetik devinden flaş karar: Çekiliyor!

 

Kozmetik devinde miras kavgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)