Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, ING Türkiye olarak 5 yıl içinde 150 milyon Euro teknoloji yatırımı planladıklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Şamlı, ING Türkiye'yi, ING Grubu'nun içerisinde bir inovasyon ve geliştirme merkezi olarak konumlandırmak istediklerini belirtti. Bununla ilgili uzun yıllardır yaptıkları çalışmaların olduğunu kaydeden Bahadır Şamlı,"Biz ING Avusturya'nın mobil bankacılık çözümünü Türkiye'de geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra son dönemde kendileri ile olan bu işbirliklerini daha da ileri götürmek ile ilgili görüşmelere devam ediyoruz. Önümüzdeki ay görüşmeleri tamamlayıp, işbirliğimizi büyüteceğiz. Buna ING Almanya'yı da ekleyeceğiz" diye konuştu.
'ING GLOBALDE YAPAY ZEKA VE ROBOT TÜRK'E EMANET'
ING'nin teknolojiyi bankanın kalbi olarak gördüğünün altını çizen Şamlı, "Biz bir teknoloji şirketiyiz ama bankacılık lisansımız var. Konuya biz bu açıdan bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Son iki yılda 50'nin üzerinde ING Türkiye çalışanının ING globalde grup içerisinde bankalara transfer olduğunu ve bunların arasında üst düzey gidenlerin de olduğunun altını çizen Şamlı şöyle devam etti: "Bununla gurur duyuyoruz. ING grubu yapay zeka ve robot teknolojilerine çok önceden hazırlandığı için bu konuda bir global anlamda Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanlığı oluşturdu. Buranın başına da ING Türkiye'den Görkem Köseoğlu arkadaşımız atandı. Görkem Bey şu anda ING'nin faaliyette olduğu 40'ın üzerindeki ülkede robot ve yapay zeka teknolojilerinin koordinasyonundan sorumlu bir görevde."
'200'ÜN ÜZERİNDE ROBOTUMUZ DEVREDE'
Şamlı, yapay zeka ve robot teknolojisini insana karşı değil, insan ile birlikte olarak gördüklerini söyledi. Türkiye'de yapay zeka ve robot teknolojileri ile ilgili iki yıl önce bir ekip kurduklarını belirten Şamlı, "Şu anda 200'ün üzerinde robotumuz devrede. Bir çok manuel ve sürekli aynı şekilde yapılan tekrarlayan işleri biz artık robotlara yaptırıyoruz. Yapay zeka tarafında da makine öğrenmesi de dahil olmak üzere, bir çok projemiz var. Chatbot projemiz var şu an faaliyette" diye konuştu.
'32 START-UP İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ'
ING grubunda globalde 100'ün üzerinde fintech ile işbirliği halinde olduklarını kaydeden Şamlı, Türkiye'de 32 start-up ile fiilen işbirliği içinde olduklarını söyledi. Fintechleri rekabetten ziyade iş ortaları olarak gördüklerini ifade eden Şamlı, start-uplar ile çalışmaktan özellikle çeviklik, yaratıcılık ve girişimcilik konusunda bir çok şey de öğrendiklerinin altını çizdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.