BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisING’den Denizbank’a ilginç teklif----

ING’den Denizbank’a ilginç teklif

ING’den Denizbank’a ilginç teklif
06 Mart 2012 - 09:31 www.finansgundem.com

ING Bank ile Denizbank arasındaki ‘turuncu renk’ konusunda yaşanan tartışma mahkemeye taşınmıştı.

ING Bank ile Denizbank arasındaki ‘turuncu renk’ konusunda yaşanan tartışma mahkemeye taşınmıştı. “Turuncu rengi paylaşamadılar” başlıklı yazımın ardından Denizbank yetkilileri ile konunun ayrıntılarını konuştum. Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun ve Hukuk Başmüşaviri Murat Dizdar’ın konuyla ilgili görüşlerine geçmeden önce tartışmayı kısaca hatırlatmakta fayda var. Denizbank, KOBİ bankacılığı ürünleri için 5 yıl önce ‘turuncu’ adı altında farklı ürünler sunmaya başladı. ‘Turuncu 24’ adıyla KOBİ’lere kredi ürünü sunan Denizbank’ın ‘Turuncu Çek’, ‘Turuncu Destek’ diye başka bir ürünleri daha var.
2007 yılı sonunda Oyakbank’ı satın alarak Türk bankacılık sektörüne giriş yapan Hollanda merkezli ING de global bir güç olmanın getirdiği avantajla yeni ürünleri tüketicilere sunarak pazar payını artırmaya çalışıyor. ING Bank bu amaç çerçevesinde 2011 yılı başında dünyada 25 milyon kişinin kullandığı ‘Turuncu Hesabı’ tanıttı. İlerleyen zamanda iki banka turuncu renk nedeniyle karşı karşıya geldi. Denizbank, bankacılık ürünlerinde ‘Turuncu’ ismini Türkiye’de ilk olarak kendilerinin kullandığını savuranarak ‘Turuncu’nun kendilerine ait olduğunu belirtti.
ING Bank ise “Turuncu renk, tüm dünyada ING ile özdeşleşmiş bir renk. Dünya genelinde Turuncu adında çok sayıda ürünümüz var. Dolayısıyla Turuncu bize ait” görüşünde.
Denizbank’ta “turuncu” ürünlerinin mimarlarından Gökhan Sun, turuncu sorununun mahkemeye taşınmasından önce ING Bank yetkilileri ile bir araya geldiklerini söylüyor. Bu görüşmelerde ING Bank’ın kendilerine “Turuncu rengi bize satın” teklifinde bulunduğunu belirterek, “Biz de ‘bize bir teklifte bulunun ve bunu yönetime sunalım’ dedik. Denizbank olarak 5 yıldır turuncu renge yatırım yaptık. Marka bilincinin oluşturulması ve tanıtılması amacıyla önemli paralar harcadık. Sonuçta ticari bir işletmeyiz. Rasyonel bir teklif gelmesi halinde turuncu rengin kullanımını satabiliriz. Ancak bu görüşmeden sonra herhangi bir teklif gelmedi ve sorun mahkemeye taşındı” diyor.
Gökhan Sun gelişmeleri anlatırken Denizbank Hukuk Müşaviri Murat Dizdar araya giriyor: “Denizbank olarak hiçbir bankayla sorun yaşamak istemeyiz. Fakat yaşadığımız sorun mahkemeye taşındı. Biz turuncu isimli markalarımızı tescil ettirdik. Uluslararası kuruluşlar bir ürün çıkardığında faaliyette oldukları diğer ülkelerde de kullanma hakkına sahip oluyor. Ancak bunun için 6 ay içerisinde başvuru yapmaları gerekir. ING Bank böyle bir başvuruda bulunmamış.”
Evet turuncu kavgasının taraflarından Denizbank’ın görüşleri böyle. Eğer ING Bank da konuyla ilgili görüşmelerini paylaşmak isterse sizlere aktaracağım...
Ufuk Korcan/Vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)