BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisING'de yönetim yine değişecek!----

ING'de yönetim yine değişecek!

ING'de yönetim yine değişecek!
10 Aralık 2010 - 11:01 www.finansgundem.com

Bir yıl önce 2003’ten beri bankanın başında olan Hakan Eminsoy ile yollarını ayıran ING grubu Türkiye CEO’luğuna tekrar bir Türk’ü getirecek.

Dünyanın yaygın banka gruplarından olan Hollanda merkezli ING grubu, 2007’de 2.7 milyar dolara satın aldığı Oyakbank’ın adını değiştirip kendi markasını oturttuktan sonra ING Bank’ın CEO’su Hakan Eminsoy’la Kasım 2009’da yollarını ayırmış yerine Wilfred Nagel’i atamıştı. Ancak ING grubu bu değişimden memnun olmamış olmalı ki şimdi yeniden bankanın başına bir Türk CEO getirme arayışına girdi. Amsterdam’da basın toplantısı düzenleyen ING grubunun üst düzey yöneticileri, Türkiye stratejilerinde yeniden bir Türk ile yollarına devam edeceklerini açıkladılar.

Nagel görevinden ayrılacak
ING grubunun Doğrudan ve Uluslararası Bireysel Bankacılık Avrupa Bölge Başkanı Cesar Gonzalez-Bueno, Türkiye yönetiminin başına bir Türk’ün gelmesini istediklerini söyledi. Yerel yönetimlere önem verdiklerini söyleyen Cesar Gonzalez-Bueno, 2003’ten beri ING Bank’ın başında olan Hakan Eminsoy ile yollarını neden ayırdıkları konusuna açıklık getirmeyerek, bir süre sonra bankanın CEO koltuğuna bir Türk’ün getirileceğini söyledi.
Yeni Türk CEO’nun orta vadede belirleneceğini belirten Gonzalez-Bueno, ING Bank CEO’su Wilfred Nagel’in merkez ile ülke arasındaki köprü ilişkilerin kurulmasını sağladıktan sonra görevinden ayrılacağını ifade etti. ING grubunun diğer yöneticilerinin verdiği bilgiye göre ise Nagel’in yerine gelecek kişi ING Bank’ın şu andaki kadrosundan biri olabileceği gibi yurtdışında çalışan, uluslararası deneyime sahip bir Türk de olabilir. ING Bank Türkiye’de özel sermayeli bankalar içinde 5. sıraya yükselmek istiyor. Banka şu anda 11. sırada yer alıyor.

BBVA’dan korkmuyor
ING grubunun Türkiye’de banka satın alma operasyonunu gerçekleştiren ekibin başında bulunan Bankacılık İcra Kurulu Üyesi ve Doğrudan ve Uluslararası Bankacılık CEO’su Eli Leenaars, İspanya’da güçlü rakipleri olan Garanti Bankası’nın yeni ortağı BBVA’dan (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A) korkmadıklarını söyledi.
Leenaars, “İspanyollarla İspanya’daki rekabetimizde başarılıyız. Onlardan Türkiye’de çekinmemize gerek yok. Onlarla rekabet etmekten mutlu olacağız. Bu rekabet de müşteri yararına olacaktır. İspanyolların Türkiye’ye gelmesi iyi bir gelişme, korktuğumuzu sanmıyorum. Ama kesinlikle çok iyi rakipler” dedi.

 

Kadife Şahin Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)