BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank'tan kadın iş gücü için yeni adım!----

ING Bank'tan kadın iş gücü için yeni adım!

ING Bank'tan kadın iş gücü için yeni adım!
04 Nisan 2016 - 15:50 www.finansgundem.com

ING Bank Türkiye, iş hayatına ara vermiş eğitimli ve deneyimli kadınları yeniden iş hayatına kazandıran “YenidenBİZ” derneğine katkı sağlayarak kadınların iş gücüne katılımı için somut bir adım daha atıyor

Kadın istihdamının artırılmasının ve kadınların iş gücüne katılımının ekonomik açıdan önemli bir unsur olduğuna ve sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırdığına inanan ING Bank Türkiye, bu çerçevede somut bir adım daha attı. ING Bank Türkiye, iş hayatına ara vermiş eğitimli ve deneyimli kadınların yeniden iş hayatına dönmesi amacıyla çalışmalar yürüten “YenidenBİZ Derneği” ile iş birliği yapmaya başladı.

ING Bank’ın yürüttüğü politikalarla kadın istihdamını ve kadının ekonomiye katılımını desteklediğini belirten İnsan Kaynakları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Seçil Refik; “YenidenBİZ’in aday geliştirme havuzuna içerik ve finansman desteği sağlayarak kadın iş gücüne yönelik somut bir adım daha atarak, kariyerine bir süreliğine ara vermiş kadınların iş hayatına yeniden katılımına önemli bir katkıda bulunacağımız için mutluyuz. Ayrıca ING Bank olarak tam zamanlı, proje bazlı ya da part time pozisyonları için YenidenBİZ’in oluşturduğu kadın adayı havuzundan da faydalanacağız.”

YenidenBİZ, deneyimli olmasına rağmen iş hayatının dışında kalmış olan kadınları ekonomiye tekrar kazandırmak için çalışıyor. İş hayatına ara vermiş eğitimli ve 10 yılı aşkın deneyime sahip kadınlardan bir havuz oluşturan YenidenBİZ aynı zamanda havuza katılan adayların yıl boyunca faydalanacağı aday geliştirme programı da planlıyor. Adayın özgeçmişi ile yetkinlik bazlı değerlendirmesini yapan ve geri bildirimler ile katkı sağlayan dernek, temel eğitim paketi, güncel iş pratikleriyle ilgili etkinlikler, EMCC Türkiye ile mentorluk ve ICF ile koçluk yönlendirmesi sunarak adayın kişisel gelişimine destek oluyor. Kurumları nitelikli ve deneyimli iş gücü ile bir araya getiren YenidenBİZ, 2 seneyi aşkın sürede 500'den fazla adaya ulaştı, bu adaylardan 70'ten fazlasının iş hayatına dönüş yapmasına katkıda bulundu.

ING Bank Türkiye kadın politikaları ve programları

Çalışan kadın oranı yüzde 55 olan ING Bank’ta üst düzey kadın yöneticilerin oranı %32 ve her yıl bu oranın yükselmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesi ve Birleşmiş Miletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacısı

Her yaştan kadını ve erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran Birleşmiş Milletler’in HeForSHE hareketinin bir destekçisi.

Toplumsal yatırım programlarıyla da kadınları destekleyen ING Bank devlet ilkokullarının 3.ve 4. sınıflarına yönelik hazırladığı tasarruf odaklı finansal okuryazarlık programı “Turuncu Damla” eğitim içeriğinde de kadın rol modelleri işliyor.

Kagider’in SOMA’daki “Soma’lı Kadınlara Eğitim ve Üretim Merkezi”nde kadın girişimcilere yönelik verdiği eğitimleri destekliyor.

Kadınlara karşı şiddetin önlenmesi için çalışmalar yapan Mor Çatı’ya (Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı) katkı sağlıyor.

ING Uluslararası Yetenek Programına dâhil olan kadın çalışanlar, kisa süreli yurt dışı rotasyonuyla ING ülkelerinden bir tanesinde çalışma hakkı kazanıyor.

Geliştirilen “flexing” uygulaması ile özellikle kadın çalışanların iş/özel hayat dengesini göz önünde bulundurarak daha esnek çalışma koşulları sunuluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)