Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ING Bank Türkiye’nin, 6 Ağustos 2018 tarihinde açıkladığı konsolide finansal sonuçlara göre, yılın ilk yarısında konsolide aktif toplamı 69.3 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 768 milyon TL oldu. ING’nin ikinci çeyrekte öz kaynaklar hacmi 7.3 milyar TL, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 19.10 olarak gerçekleşti.
Açıklanan finansal sonuçları değerlendiren ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, “Banka olarak başarılı bir ilk yarıyıl geçirdik” dedi. Krediler toplamının, 30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla 50.9 milyar TL seviyesine ulaştığını belirten Abay, yine aynı dönem itibariyle geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacminin ise 31.9 milyar TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.
ING Bank olarak, müşterilerine her yerden kolay ve zahmetsiz bankacılık deneyimi yaşatabilmek amacıyla yaptıkları teknolojik yatırımların karşılığını aldıklarını ve dijital ile mobil kanallarda hızla büyüdüklerini vurgulayan Abay, “Haziran sonu itibarıyla, dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 94’e yükseldi. Söz konusu dönemde tüm kredilerin adet bazında yüzde 86’sını, hacim bazında ise yüzde 64’ünü şube dışı kanallardan verdik” diye konuştu.
Turuncu Ekstra ile Mayıs ayından bu yana 200 bin müşteriye ulaştık
ING Bank olarak ikinci çeyrekte; dijital ve mobil kanallarda büyüme stratejilerine paralel olarak attıkları adımlarına, müşterilerine ekstra avantajlar sundukları ve lansmanını mayıs ayında gerçekleştirdikleri “Turuncu Ekstra” programını da ekledilerini hatırlatan Abay, “Turuncu Ekstra ile 2 ayda 200 bin müşteriye ulaştık” dedi. Program kapsamında, ING Bank müşterileri, ING Banka Kartı ile yaptıkları alışverişler veya vadesiz hesaplarından ödedikleri faturalar toplamı aylık 750 TL’ye ulaştığında, e-Turuncu ve Turuncu TL hesaplarından yüzde 2 ek faiz kazanıyor.
KGF destekli kredilerin adet bazında yüzde 90’ı KOBİ’lere kullandırıldı
Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) kefalet desteği ile Haziran sonu itibarıyla 9 bine yakın işletmeye 11.4 milyar TL’lik KGF destekli kredi kullandırdıklarının da altını çizen Abay, şunları söyledi: “En önemli ihtiyaçlarından biri finansmana erişim olan KOBİ’lere, büyümeleri ve işlerini sürdürebilmeleri için fırsatlar sunan KGF, ticaretin ve üretimin önünü açmak konusunda önemli bir misyon yüklendi. Bizim de geçen yıldan bu yana odağımızda olan KGF destekli kredilerin, yılın ilk yarısında Banka olarak adet bazında yüzde 90’ını, tutar bazında ise yüzde 61’ini KOBİ’lere kullandırdık. Önümüzdeki süreçte de KGF teminatlı krediler aracılığıyla KOBİ’lerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.”
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.