BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisING BANK YÖNETİMİNDE İSTİFA ----

ING BANK YÖNETİMİNDE İSTİFA

ING BANK YÖNETİMİNDE İSTİFA
28 Nisan 2009 - 00:51 www.finansgundem.com

ING Bank yöneticilerinden biri geçen hafta istifa etti. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre bankanın genel müdür yardımcılarından biri banka ile yollarını ayırdı.

Nihat Karadağ, ING Bank’tan ayrıldı ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Nihat Karadağ, geçen hafta banka ile yollarını ayırdı. Yaklaşık dokuz yıldır bankada bireysel bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Karadağ’ın neden ayrıldığına ilişkin kesin bilgilere ulaşamadım. Ancak kulislerde Karadağ’ın istifası, Cem Muratoğlu’nun gelmesiyle ilişkilendiriliyor. Anımsanacağı üzere geçen yılın sonlarında Akbank’ta genel müdür yardımcısı olduktan kısa bir süre sonra ayrılan Muratoğlu, Ocak 2009’un başlarında bireysel bankacılık pazarlama genel müdür yardımcısı olarak ING Bank’a geçmişti. Muratoğlu’nun gelmesiyle daha önce Karadağ’a bağlı olan bireysel bankacılık birimi ikiye bölündü. Pazarlama grubu Muratoğlu’na bağlanırken, krediler, teknik ve operasyonel birimler ise Karadağ’a bağlanmıştı. Bankacılar arasında Karadağ’ın bu durumdan rahatsız olduğu için ayrıldığı konuşuluyor. Bir başka iddiaya göre ise Karadağ aldığı bir transfer teklifini değerlendirmek için ayrıldı. Bu arada Karadağ, bankacılıkta oldukça deneyimli bir isim. Bankacılığa Ziraat Bankası’nda müfettiş olarak başlayan Karadağ, aynı bankada mali tahlil ve sermeya piyasaları birim müdürlüğü yaptı. 1995 yılında Koç Finans’a transfer olan Karadağ, 1999 yılına kadar beş yıl burada görev yaptı. Ardından genel müdür yardımcısı olarak Oyakbank’a geçen Karadağ için bankanın bireysel bankacılıkta geldiği noktaya imza atan isim demek yanlış olmaz. Karadağ, Sümerbank’ın satın alınması ve birleşme sürecinin ardından ING’ye satılması ve sonrasında yaşanan dönüşüm süreci gibi bankanın tarihi anlarındaki karar verici isimlerinden biriydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)