Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu yılın ilk çeyreğinde inek peyniri üretimi dalgalı bir seyir izledi. Ocakta 61 bin 309 ton, şubatta 59 bin 834 ton ve martta 65 bin 367 ton olmak üzere 3 ayda 186 bin 510 ton inek peyniri üretildi.
Söz konusu rakam son 10 yılın en iyi ilk çeyrek verisi olarak kayıtlara geçti.
2012'de 135 bin 188 ton inek peyniri üretilmişti. Böylece son 10 yılda üretilen inek peyniri miktarı yaklaşık yüzde 38 artmış oldu.
Kaymak üretimi 10 yılda yüzde 83 arttı
Bu yılın ocak-mart döneminde üretilen kaymak (ısıl işlem görmüş) üretimi de inişli çıkışlı bir seyir izledi. Yılın ilk ayında 3 bin 703 ton olan kaymak üretimi, şubatta 3 bin 491 tona gerilerken, martta tekrardan yükselişe geçerek 4 bin 380 tona ulaştı.
Böylece kaymak üretimi yılın ilk çeyreğinde toplam 11 bin 574 ton oldu. Bu rakam son 10 yılın en iyi ilk çeyrek verisi olarak kayıtlara geçti. 2012'nin ilk çeyreğinde 6 bin 322 ton kaymak üretilmişti. Söz konusu 10 yıllık dönemde kaymak üretim miktarı ise yüzde 83 arttı.
İnek sütünde 3 yılın en iyi ilk çeyrek verisi
Ocakta 887 bin 275 ton, şubatta 779 bin 77 ton ve martta 893 bin 603 ton olmak üzere bu yılın ilk çeyreğinde toplam 2 milyon 559 bin 955 ton inek sütü toplandı. Bu rakamın son 3 yılın en iyi ilk çeyrek verisi olduğu görüldü. 2018'de 2 milyon 581 bin 315 ton inek sütü toplanmıştı.
Yılın ilk çeyreğinde toplanan inek sütü miktarı son 10 yılın en yüksek 2'nci ilk çeyrek verisi olarak da kayıtlara geçti.
Ücretli çalışan sayısı martta arttı
Kaymak nerede sahtekarlar neden yaptıkları belli olmayan kimyasal işlemle piyasaya sürdükleri zehir ne yağa benziyor leş bunlara nasıl müsade ederler alayı kimyasal sahte ürün bile olmayan zehirler
Peynir diye beş para etmez ürünler yağı sütü kaymağı alınmış tamamen sağlıga zararlı spastik ürünler bunlara peynir demek mümkün değil beyaz peynir kireçlenme farksız Ezine diye kalitesiz ne olduğu belli olmayan ürünler fahiş fiyatlarla stantlarda rezalet denetim zaten yok belirli markaların ismi satılıyor kalitesi rezalet sıfır şansına bulursun kaliteli düzgün peyniri işte peynir gercegi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.