Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Federal Mahkemesi’nin, gerçeğe aykırı beyanlarla yatırımcıları kandıran ve 35 milyon dolarlık zarara uğratan şirket yöneticileri hakkında hazırladığı iddianamede, Ahmet Devrim Akyıl’ın da bulunduğu öğrenildi.
Akyıl halen bulunamadı
Gerçekleştirilen dolandırıcılığın ardından şirketin kapatıldığını kaydeden yetkililer, şirketin en kıdemli ismi Craig Karlis’in de yakalandığını ifade etti. Karlis’in daha önce de 9 farklı dolandırıcılık ve iki vergi kaçakçılığı suçlaması aldığı da belirtilirken, kapatılan şirketin ikinci adamı olarak gösterilen Ahmet Devrim Akyıl’ın ise halen ele geçirilemediği ifade edildi.
20 yıl hapsi isteniyor
Akyıl’ın 2009 yılında ABD’yi terkederek Türkiye’ye yerleştiği belirten yetkililer, Karlis ve Akyıl’ın adının ABD’nin SPK’sı olarak bilinen Securities and Exchange Commission (SEC) tarafından açılan bir davada da geçtiği belirtildi. Karlis ve Akyıl tarafından 2007 yılında kurulan Boston Trading and Research (BTR) şirketinin, yatırımcıları düşük kurdan dövize yatırım yapma vadiyle kandırdığı ve yüksek getiri sağlayacaklarını söyleyerek toplanan paralarla 35 milyon dolarlık vurgun gerçekleştirdiği öne sürüldü. Her iki ismin de yakalandığı taktirde 20 yıl hapis ve 250 bin dolarlık para cezasına çarptırılacağı ifade edildi.
İflasını e-mail ile duyurdu
Hazırlanan iddianameye göre, BTR’nin 2008 yılının ortasında 1200 yatırımcıyı 35 milyon dolardan fazla dolandırdığı vurgulanırken, 2008 yılının eylül ayında da yatırımcılara gönderilen bir e-mail ile şirketin iflas ettiği duyuruldu. İddianameyi hazırlayan yetkililer oluşturulan fonun yüzde 90’lık kısmının kaybolduğunu belirtirken şu ifadelere yer verdi: “Karlis ve Akyıl, müşterilerin bilgisayar ortamındaki hesaplarını ve yatırımlarını manipüle ederek kendi çıkarlarına kullandığı belirlendi. Şirketin hazırladığı bilgisayar sistemi, yatırımcının parası yüzde 70 değer kaybına ulaştığı taktirde hesabın kapatılmasına yönelik programlanmış. Her iki yönetici de dolandırılan paraları hem şahsi hem de şirket menfaatine kullandığı belirlemiştir. Bu paralarla ev, otomobil ve mücevherlerin alındığı kaydedilmiştir.”
Hüriyyet
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.