BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF’ye başkan dayanmıyor----

IMF’ye başkan dayanmıyor

IMF’ye başkan dayanmıyor
21 Mart 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

Eski IMF Başkanı Kahn’ı koltuğundan eden cinsel taciz suçlamasından sonra bu sefer de yeni Başkan Lagarde’ın başı dertte

Eski IMF Başkanı Kahn’ı koltuğundan eden cinsel taciz suçlamasından sonra bu sefer de yeni Başkan Lagarde’ın başı dertte. Maliye bakanı olduğu sırada yolsuzluk yapmakla suçlanan Lagarde’ın evini dün polis bastı.
Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) skandalların sonu gelmiyor. Dün IMF Başkanı Christine Lagarde’ın Paris’teki evinde polis şok bir arama başlattı. Polisin Lagarde’ın evinde eski yolsuzluk soruşmasına kanıt aradığı belirtildi.
Fransa adaleti, Lagarde’ın, Fransa maliye bakanı olduğu sırada görevi kötüye kullanıp kullanmadığı konusunda resmi soruşturma açılmasına 2011’de karar vermişti. Fransız televizyon kanalları, söz konusu yolsuzluk soruşturmasından dolayı IMF Başkanı’nın evinin arandığını duyurdu. Soruşturma; Adidas’ın Credit Lyonnais bankasına satışıyla ilgili dava sürecinde görevini ihmal ve suiistimal suçlamasına dayanıyor. Lagarde, söz konusu Adidas hisselerinin sahibi Bernard Tapie’ye yapılan 285 milyon Avro tutarında illegal ödemeye onay vermekle suçlanıyor.
Eski bakan Lagarde’ın avukatı Yves Repiquet, müvekkilinin “gizleyecek bir şeyi olmadığını” belirtti ve Lagarde’ın şu ana kadar iddialarla ilgili olarak mahkeme tarafından ifade vermeye çağrılmadığını söyledi.
Kahn da suçlanmıştı
Bir önceki başkan Dominique Strauss-Kahn da 2011’de cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanmıştı. Lagarde, o sırada Sarkozy döneminin maliye bakanlığı görevini yürütüyordu. Mayıs 2011’de ABD’nin New York kentinde açılan cinsel taciz davası sonucu Kahn, IMF Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmış, yerine Lagarde seçilmişti.
Bütçe bakanı istifa etti
Fransa’da, hakkında vergi kaçırmak suçundan soruşturma açılan bir diğer isim olan Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac da istifa etti. Cahuzac’ın yerine AB İşlerinden Sorumlu Bakan Bernard Cazeneuve atandı. Fransız Mediapart adlı internet sitesi, Cahuzac’ın, İsviçre’nin UBS bankasında daha önce beyan etmediği bir banka hesabı bulunduğunu iddia etmiş ve bankadaki fonlarını 2010’dan sonra Singapur’a aktardığını ileri sürmüştü. Bu iddiaların ardından Paris savcılığı, Fransız bakanın İsviçre’de banka hesabı bulunup bulunmadığı konusunda soruşturma başlatmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)