BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'ten İspanya'ya uyarı----

IMF'ten İspanya'ya uyarı

IMF'ten İspanya'ya uyarı
06 Mart 2013 - 07:51 www.finansgundem.com

IMF, İspanya'ya bankaların prim ve temettü ödemelerinde kesinti yapmaya hazırlıklı olması çağrısında bulundu

IMF, İspanyol yetkililere, finansal sistemi güçlendirmek için gerekli görülmesi hâlinde bankalara prim ödemelerini ve nakit temettüleri sıkılaştırmaya zorlamaya hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.
Washington'daki Uluslararası Para Fonu dün İspanya'nın banka kurtarmasının çeyrek dönem analiz raporunda, İspanya Merkez Bankası'nın olası zararların tespit edilmesi durumunda bankaları hisse satmaya zorlamayı düşünmesi gerektiğini, ancak programın şimdilik yolunda ilerlediğini söyledi.
"Programdaki kazançları garantilemek için, finansal sistemin sağlığını yakından izlemeyi sürdürmek ve gerektiğinde finansal sektördeki reform stratejilerini uygulamanın önemli" olduğuna dikkat çeken raporunda IMF, risklere, güçlü düzenleme hamleleriyle olabildiğince erken müdahale etmesi gerektiğini belirtti.
spanya bankalarına bilanço tablolarını temizlemeleri için gayrimenkulde 84 milyar euroyu zarar olarak tanımalarını emretti. Hükümet tam kapsamlı kurtarmayı önlese de, bankaları Avrupa fonlarından gelen 40 milyar euro ile yeniden sermayelendiriyor. IMF, bankalardaki kayıpların artabileceğini vurguladı.
Raporda, işsizliğin artması gibi riskleri de kapsayan aşağı yönlü risklerin baskın olduğu ve beklentilerin ötesinde olmayı sürdüreceği belirtildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)