BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisIMF'nin yeni başkanı kim olacak----

IMF'nin yeni başkanı kim olacak

IMF'nin yeni başkanı kim olacak
17 Mayıs 2011 - 11:15 www.finansgundem.com

Cinsel taciz skandalıyla skandalıyla tutuklanan IMF Başkanı Kahn'ın istifa edeceğine kesin gözüyle bakılması, başkanlık tartışmalarını hararetlendi

New York'ta tutuklanan IMF Başkanı Strauss-Kahn'ın görevi bırakacağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, şimdi yeni başkanın kim olacağına ilişkin tartışmalar başladı.
Geleneksel olarak IMF Başkanı Avrupalı, Dünya Bankası Başkanı ise bir Amerikalı'dan seçiliyor. IMF başkanlığına gelebilecek muhtemel adaylar arasında, eski devlet bakanı  Kemal Derviş'in de adı geçiyor.
Wall Street Journal gazetesi de Derviş'in güçlü bir aday olduğunu, ancak başkanlık için Almanya Başbakanı Merkel'i ikna etmesi gerektiğini yazdı. Kemal Derviş'in ihmal edilmesi zor bir aday olduğuna vurgu yapan gazete, Derviş'in Washington ve Avrupalı devletler ile güçlü ilişkileri olduğu yorumunda bulundu.
Brookings Enstitüsü'nde Küresel Ekonomi ve Kalkınma Programı Başkan Yardımcısı olan Kemal Derviş'in ardından Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın ismi de olasılığı yüksek adaylar arasında gösteriliyor.
Lagarde'ın başkanlığının gerçekleşmeşesi hâlinde, Christine Lagarde, IMF'nin ilk kadın başkanı olacak. Christine Lagarde, 2009 yılında Financial Times'ın yaptığı ankette, Avrupa'daki en iyi maliye bakanı seçilmişti.
Küresel mali çevrelerde saygın bir yeri olan Güney Afrikalı Trevor Manuel de muhtemel adaylar arasında bulunuyor. Eski maliye bakanı Manuel, uzun zamandır IMF ya da Dünya Bankası başkanlığı için muhtemel aday olarak anılıyor.
Meksikalı ekonomist Agustin Carstens ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in ekonomi danışmanı Montek Singh Ahluvlia da muhtemel adaylar listesinde.
Diğer bir aday olarak ise IMF'de 1994'ten 2001'e kadar başkan yardımcılığı yapmış ve kurumla iyi ilişkileri olduğu bilinen Stanley Fischer gösteriliyor. Fischer, 2005'ten bu yana İsrail Merkez Bankası'nı yönetiyor.
Almanya'dan maliye bakanı Peer Steinbrueck ve Merkez bankası başkanı Axel Weber'in adının geçtiği muhtemel başkanlar arasında İngiltere'nin eski başbakanı ve maliye bakanı Gordon Brown da yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)